dinsdag, april 23, 2024
HomePremier LeagueGroß's brace: Manchester United maakt competitiestart tegen Brighton goed

Groß’s brace: Manchester United maakt competitiestart tegen Brighton goed

Manchester United heeft een valse start van het nieuwe Premier League seizoen gemaakt. Na een veelbelovende voorbereiding maakte de nieuwe trainer Erik ten Hag zijn competitiedebuut met twee nieuwe aanwinsten in centrum-back Martinez en spelmaker Eriksen – maar het wedstrijdplan bleek niet te werken. Zonder Cristiano Ronaldo ontwikkelden de Red Devils nauwelijks penetrerend vermogen, en Bruno Fernandes miste de beste kans van United voor de pauze (7e minuut).

First Brighton had de leiding kunnen nemen, maar Trossard raakte pas na minder dan 20 seconden de buitenkant van het net. Doelgerichter was het inbrengen van de 1-0 door de Belg, die Welbeck aan de linkerkant het strafschopgebied instuurde. Groß profiteerde van zijn lage voorzet (30e).

Pas negen minuten later was het opnieuw de voormalige Ingolstadt-speler die voor stilte zorgde op Old Trafford: na een geweldige aanval kaatste de Gea het schot van March recht voor de voeten van Groß, die bedankte. United, waar CR7 zich voor de pauze warm liep, werd met boegeroep naar de kleedkamer gestuurd.
Na acht minuten in de tweede helft had Ten Hag er genoeg van en bracht hij Cristiano Ronaldo in de ploeg voor Fred. De Portugees kwam even later ook in positie en vond Rashford met een perfecte voorzet, maar de laatste slaagde er niet in doelman Sanchez te verschalken (60.).

Eerste zege ooit op Old Trafford

Kort daarna was het opnieuw Rashford die over het strafschopgebied volleyde in het vijfmetergebied (65e). Eriksen’s onhandige lage schot werd door doelman Sanchez (67.) om de paal gebokst. De daaropvolgende corner bracht echter de gelijkmaker, want Sanchez miste eerst en “dwong” vervolgens ook Mac Allister tot een eigen doelpunt (68.).

Daarna speelde de thuisploeg wat powerplay voetbal zonder bijzonder krachtig te zijn. De tijd begon te dringen voor Ten Hag’s team. Martinez had de beste kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd geblokt door Dunk (87e). Het bleef dus bij een nipte maar niet onverdiende overwinning voor Brighton – de eerste ooit in de geschiedenis van de club op Old Trafford.

ManUnited staat al onder druk in hun volgende bezoek aan Brentford komende zaterdag (18.30 uur). Brighton zal proberen die twee en een half uur eerder te verbeteren tegen Newcastle United, die ook al wonnen aan het begin van de campagne.