zondag, mei 5, 2024
HomeFootballGosens scoort om te beslissen tegen Milan: Inter is door naar de...

Gosens scoort om te beslissen tegen Milan: Inter is door naar de bekerfinale

Inter Milan won de tweede leg van hun Coppa Italia halve finale tegen Milan met 3-0. Door doelpunten van Lautaro Martinez en Robin Gosens zijn de Nerazzurri door naar de finale.

De halve finale tussen de twee Milanese teams eindigde in 0-0. In de tweede leg bracht Inters coach Simone Inzaghi drie wijzigingen aan ten opzichte van de recente 3-1 nederlaag in Spezia, door d’Ambrosio, Dumfries en Dzeko (allen op de bank) te vervangen door de Vrij, Darmian en Lautaro Martinez. AC coach Stefano Pioli liet het bij één wijziging in de verdediging na de 2-0 nederlaag tegen Genoa afgelopen weekend, met aanvoerder Calabria in plaats van Gabbia, die op de bank zat.

In het Guiseppe Meazza Stadion kende Inter een perfecte start. Lautaro Martinez rechtvaardigde zijn plaats in de basiself al in de vierde minuut toen hij met een volley de 1-0 voor de Nerazzurri binnenschoot. Milan had wat tijd nodig om te herstellen van deze klap. De eerste goede kans om te scoren werd gemist door Rafael Leao, wiens schot de buitenkant van het net raakte (12e).

Lautaro Martinez verhoogt – Milan’s doelpunt telt niet

Na de pauze was de eerste goede kans opnieuw voor de Brace: Lautaro Martinez slaagde er deze keer niet in Maignan te verslaan (52.). Maar dan, zoals in het midden van de eerste helft, werd Milan sterker – en was even blij met de gelijkmaker. Bennacers doelpunt uit een hoekschop werd echter door scheidsrechter Maurizio Mariani na bestudering van de tv-beelden teruggenomen, omdat Kalulu buitenspel had gestaan en Handanovic zijn zicht had belemmerd (66.).

Gosens scoort kort na zijn invalbeurt en voor het eerst voor Inter

Het afgekeurde doelpunt legde een kink in het spel van AC: Milan kon niet veel voor elkaar krijgen. In plaats daarvan maakte Inter tijd vrij en kwam Gosens in één van de vele wissels. De Duitse international was nog maar drie minuten in het veld toen hij van dichtbij scoorde na een prachtige actie via Vidal en Brozovic en de stand op 3-0 bracht (82e). Het was niet alleen het beslissende doelpunt in de stadsderby van Milaan, maar ook Gosens eerste doelpunt in een shirt van Inter.

De finale van de Coppa Italia vindt plaats op 11 mei. Inter treft dan de winnaar van de tweede halve finale tussen Juventus Turijn en AC Florence.

In de Serie A staan dit weekend twee Milanese ploegen tegenover clubs uit de Italiaanse hoofdstad. Terwijl Inter zaterdagavond (18.00 uur) AS Roma ontvangt, heeft Milan een dag meer om te herstellen: de Rossoneri ontvangen Lazio Roma pas zondag (20.45 uur).