zondag, april 28, 2024
HomeSerie AGosens is ook in de mix: Inter verslaat Salernitana - Martinez

Gosens is ook in de mix: Inter verslaat Salernitana – Martinez

In een zwakke openingsfase had het onlangs tegenstribbelende Inter Milan met 1-0 achter kunnen staan in hun clash met Serie A hekkensluiter US Salernitana. Daarna voerden de Nerazzurri de druk op, waarbij vooral Barella en driepunter Lautaro Martinez indruk maakten. Net als Dzeko en wildcard Gosens, die zich direct toonde.

Onzekerheid was duidelijk vanaf het begin van de wedstrijd na vier wedstrijden zonder winst en zonder eigen doelpunt. De Milanese ploeg produceerde in de beginfase talrijke misplaatste passes, waardoor de bezoekers counteraanvallen konden opzetten. Ze werden bijna gestraft voor hun slordigheid, maar Verdi miste een vrije trap vanaf elf meter om de stand op 1-0 te brengen voor de hekkensluiter van de Serie A (3e minuut).

Milan had tien minuten nodig om de onzekerheid van zich af te schudden, daarna namen ze de wedstrijd volledig in handen. Vooral Barella en Lautaro Martinez straalden in de eerste helft een enorm enthousiasme voor het spel uit. Eerst knalde de Argentijn de bal tegen de lat na een fraaie chipbal van Barella (20e). Naarmate de eerste helft vorderde, kwam de aanvaller beter in zijn spel en profiteerde hij van twee droompasses van de Italiaanse Europees kampioen om een brace te scoren (22e, 40e).

Martinez and Dzeko push the result higher

Na de hervatting deden de Nerazzurri het rustig aan en drongen alleen aan vanaf de middenlijn. De bezoekers konden echter weinig uitrichten tegen de Lombarden, die diep stonden. Het team uit de mondaine stad liet vervolgens zien hoe efficiënt aanvallend spel kan zijn. Een prachtige combinatie via de alomtegenwoordige Barella en voormalig Bundesliga-prof Dzeko werd door Martinez afgerond voor 3:0 (56.). Zijn derde doelpunt.

Inter-Coach Simone Inzaghi voerde daarna veel wijzigingen door en spaarde enkele spelers met het oog op de Champions League-wedstrijd in Liverpool. Onder andere nieuwkomer Gosens maakte zijn Serie A-debuut voor Milan – en de Duitse international was meteen het middelpunt met zijn eerste actie: Na een prima pass van Barella passeerde Gosens vlak naar binnen – en Dzeko scoorde de 4:0 (64.). In het verdere verloop van de wedstrijd boden de bezoekers nauwelijks weerstand: de club uit Salerno had het geluk dat alleen Dzeko een van de talrijke scoringskansen met succes kon afronden (69.) – 5:0.

Met de overwinning sprong Milan – in ieder geval tijdelijk – naar de eerste plaats en bereidt het zich na de 2-0 nederlaag in de eerste ontmoeting (dinsdag, 21.00 uur) nu voor op de tweede leg van de Champions League-ronde van 16 bij Liverpool FC.