vrijdag, april 26, 2024
HomeBasketballGeen enkele voorsprong: Bayern verknoeit start Euroleague

Geen enkele voorsprong: Bayern verknoeit start Euroleague

De basketballers van FC Bayern München hebben hun eerste Euroleague wedstrijd van het seizoen verloren. Donderdag verloor de Duitse vice-kampioen tegen de Turkse topclub Fenerbahçe Istanbul met 62:74 (34:40). De Bundesliga basketbalploeg stond niet één keer aan de leiding.

De gastheren worstelden offensief: Vier van de eerste vijf aanvallen eindigden in balverlies, na zes minuten had de ploeg uit München slechts zes punten gescoord. Maar de bankspelers brachten Bayern terug. De gasten uit Istanbul hadden voordeel bij de basket, liepen in het tweede kwart uit naar maar liefst 13 punten en stonden bij de pauze 40:34 voor.

Othello Hunter (18 punten) en Nick Weiler-Babb (12) brachten Bayern terug tot 44:48 in het derde kwart, maar Fenerbahçe trok weer weg. Meer dan vier minuten lang bleef de ploeg uit München zonder punten. In de laatste periode bleven de bezoekers het spel controleren, en met nog drie minuten te gaan hadden ze een verschil van 20 punten bereikt.

Vrijdag treedt met Alba Berlin de tweede Duitse ploeg in de Euroleague aan. De regerende Duitse kampioenen verwelkomen dan Partizan Belgrado.