maandag, april 29, 2024
HomeNBAGebroeders Wagner winnen van Phoenix - Pistons schokken Thunder

Gebroeders Wagner winnen van Phoenix – Pistons schokken Thunder

Franz Wagner heeft niet zijn beste avond, maar viert toch een overwinning voor de Orlando Magic tegen de Phoenix Suns met zijn broer Moritz. De avond eindigt in een teleurstelling voor Dennis Schröder – en de Detroit Pistons pakken hun zesde overwinning van het seizoen

In de schaduw van de Championship Games in de NFL stond er zondagavond laat en maandagavond slechts een redelijk programma op het programma in de NBA – maar dat had wel een verrassing in petto: De Detroit Pistons schokten de Oklahoma City Thunder, het beste team in de Western Conference, als overduidelijke underdog en vierden pas hun zesde overwinning van het seizoen in hun 46e wedstrijd.

Centre Jalen Duren zette een uitstekende prestatie neer met 22 punten en 21 rebounds (en 6 assists). Jaden Ivey voegde 19 punten toe, waaronder belangrijke buckets tegen het einde van het derde kwart die een 10:0 run van de thuisploeg inluidden. Daardoor liep Detroit uit naar een voorsprong van 16 punten. De Pistons lieten niets aan het toeval over in de laatste periode en wonnen met 120:104. Shai Gilgeous-Alexander scoorde 31 punten in 29 minuten voor OKC, maar speelde helemaal niet in het vierde kwart.

Wagner broers winnen – Schröder verliest

Ondanks een wisselvallig optreden van wereldkampioen Franz Wagner hebben de Orlando Magic hun thuiswedstrijd tegen de Phoenix Suns onder leiding van superster Kevin Durant gewonnen. Wagner raakte slechts drie van zijn elf schoten in de 113:98 overwinning en eindigde met elf punten, acht rebounds en zeven assists. Zijn oudere broer Moritz Wagner was goed voor 16 punten en twaalf rebounds, terwijl Paolo Banchero de topscorer van de Magic was met 26 punten.

“Mo gaf ons veel extra balbezit met zijn werk op het aanvallende bord,” zei Magic coach Jamahl Mosley en prees het werk van de Duitse big man, die vijf aanvallende rebounds pakte. “Mensen realiseren zich vaak niet hoe belangrijk dat is in een wedstrijd als deze tegen een topscorend team, dat je extra balbezit hebt.”

Durant scoorde slechts 15 punten voor de Suns, terwijl de uitstekende 44 punten van Devin Booker (17/26 FG) niet genoeg waren voor de bezoekers, die slechts zes punten op het scorebord wisten te zetten in de laatste tien minuten van de wedstrijd en slechts vier van de 14 driepuntspogingen raak schoten.

Dennis Schröder en de Toronto Raptors leden een bittere nederlaag tegen de Atlanta Hawks, die pas met nog 1,3 seconden te spelen de beslissende basket scoorden om er 126-125 van te maken. Saddiq Bey zette een aanvallende rebound om in een dunk nadat Trae Young had gefaald met zijn poging tot lay-up. Bey had 26 punten, terwijl Young de meest succesvolle scorer van de wedstrijd was met 30 punten. Schröder speelde vanaf het begin, maar moest de laatste twee minuten uitzitten na zijn zesde overtreding. Uiteindelijk scoorde de point guard 14 punten, 6 assists, 2 rebounds en 4 steals voor de Raptors.