maandag, april 29, 2024
HomeTennisFransen weer niet succesvol: Australië met tweede overwinning

Fransen weer niet succesvol: Australië met tweede overwinning

In de tweede wedstrijd tussen de groepstegenstanders van Duitsland in de tussenronde van de Davis Cup versloegen de Australiërs Frankrijk om hun voorsprong in het klassement uit te breiden.

Na hun openingszege tegen het tennisteam uit België twee dagen eerder, boekten de Australiërs hun tweede overwinning in de groepsfinale in Rothenbaum dankzij het dubbelspel van Matthew Ebden/Max Purcell. De winnaars van Wimbledon van dit jaar versloegen Nicolas Mahut/Arthur Rinderknech terecht met 6-4, 6-4.

De Fransman Benjamin Bonzi volgde een zwakke eerste set op in het tweede enkelspel van de dag en dwong Alex de Minaur tot een derde set. Daar hield de Australiër ondanks zijn achterstand stand en won met 6-3, 1-6, 6-4 om gelijk te maken. Eerder versloeg de nummer 79 van de wereld Richard Gasquet met gemak Davis Cup-nieuwkomer Jason Kubler met 6-2, 6-4 om de Fransen de leiding te geven in de eerste wedstrijd.

Een dag eerder had Frankrijk al met 1-2 verloren van het Duitse team na de overwinningen van Jan-Lennard Struff in het enkelspel en Tim Pütz/Kevin Krawietz in het dubbelspel. Voor de wedstrijd van het Duitse team tegen België staan de Australiërs aan de leiding, gevolgd door de Duitsers.