woensdag, mei 1, 2024
HomeWorld Cup 2022Egypte verslaat Senegal om voorsprong te pakken

Egypte verslaat Senegal om voorsprong te pakken

Egypte gaat met een kleine voorsprong naar de tweede leg van aanstaande dinsdag. De Farao’s verdedigden knap een vroege 1-0 voorsprong tegen Afrika Cup winnaars Senegal tot het einde.

De wedstrijd ontwikkelde zich daarna tot een harde wedstrijd met veel onderbrekingen. Pas in de slotfase kwam er wat meer tempo in de wedstrijd toen de Afrika Cup-winnaars meer aanvalslust kregen – maar gevaarlijk was het niet. Aan de andere kant slaagde Hamdy er echter niet in de bal in het net te koppen (41e minuut) en ging de wedstrijd met een 1-0 voorsprong de rust in.

Senegal ontwikkelt nauwelijks gevaar om te scoren

Na de hervatting kwamen de bezoekers meer onder druk te staan. Zij slaagden er echter niet in kansen te creëren en een corner leverde de eerste gelijkmakende mogelijkheid op. Diedhioui’s kopbal uit een voorzet van Bayern-rechtsback Sarr schoot net naast de linkerpaal (49e). Maar dat was het einde van de persfase.

Pas in de slotfase werden beide doelen weer gevaarlijk. Maar Ismaila Sarr (79e) en Dieng (90.+1) kwamen niet tot scoren tegen El-Shenawy, en Marmoush (87e) raakte slechts de buitenkant van het net aan de andere kant.

Dit geeft Egypte een licht voordeel voor de tweede ronde van aanstaande dinsdag (19.00 uur).