maandag, mei 6, 2024
HomePremier LeagueEerste overwinning van het seizoen voor de Blues: Chelsea te groot voor...

Eerste overwinning van het seizoen voor de Blues: Chelsea te groot voor Luton Town

Chelsea FC heeft zich met succes hersteld van de 3-1 nederlaag bij West Ham United. The Blues lieten geen middel onbeproefd in hun 3-0 overwinning op het gepromoveerde Luton Town

Sterling op voorsprong

Chelsea mist 2:0 – Sanchez redt

Sterling en Jackson belonen de Blauwen

In de 68e minuut maakten de Blues er 2-0 van. Net als bij de 1-0 voorsprong zorgde Gusto-Sterling opnieuw voor een coproductie, dit keer vond de Fransman de 28-jarige – die Kaminiski geen kans gaf met een directe clearance – met een lage voorzet in het midden. Zeven minuten later stond het 3-0 nadat Sterling, met zijn derde bijdrage aan het doelpunt, Jackson bediende, die naar het midden was gerend en zich de hele wedstrijd inzette (75e). Chelsea deed het daarna rustig aan, maar kreeg nog wel een veelbelovende kans via Gallagher (84e), net als Luton aan de andere kant via invaller Brown (85e). Daarna gebeurde er niets meer.

The Blues herstelden zich met succes van de nederlaag van vorige week en vierden hun eerste overwinning van het huidige seizoen, terwijl Luton Town ook hun tweede wedstrijd in de Engelse hoogste klasse verloor.
Beide teams moeten deze week in de League Cup spelen. Luton Town ontvangt Gillingham FC op dinsdag (20.45 uur), terwijl Chelsea AFC Wimbledon ontvangt op woensdag (20.45 uur).