zaterdag, april 27, 2024
HomeLigue 1Eerste Ligue 1-doelpunt op 28-jarige leeftijd: Hernandez verlost PSG in Nantes

Eerste Ligue 1-doelpunt op 28-jarige leeftijd: Hernandez verlost PSG in Nantes

Paris Saint-Germain heeft zijn vijfde competitiewedstrijd op rij gewonnen: In de 2-0 zege op Nantes had vooral ex-Münchenaar Hernandez het bijzondere genoegen om een Ligue 1-doelpunt te maken

PSG boekt de ene overwinning na de andere in Ligue 1 en komt steeds dichter bij hun twaalfde competitietitel. Na Real Sociedad met 2-0 te hebben verslagen in de eerste etappe van de Champions League ronde van 16, won de ploeg van coach Luis Enrique ook de uitwedstrijd in Nantes. De bank was aanvankelijk echter prominenter dan de basiself, met Mbappé, Dembelé en co. die er gewoon bijzaten.

Kolo Muani – nauwelijks in het spel bij zijn terugkeer naar Nantes – en zijn aanvallende collega’s misten penetratie in de eerste helft. Pas na een diagonale bal in de 44e minuut werd het spel wakker geschud: Hernandez wist Kolo Muani echter niet te vinden en Pallois redde van dichtbij.
Bij de tegenaanval snelde Hernandez terug om te redden op Douglas Augusto, die klaarstond om te schieten (45′). Nantes bleef in het strijdperk: aanvoerder Marquinhos redde op de lijn op sensationele wijze op Donnarumma, die al verslagen was – de uitgeleende Wolfsburger Cozza kon de Braziliaan niet passeren (45.+2). Plotseling lag de bal in het PSG-doel, maar een volley van Pallois werd afgekeurd wegens buitenspel, tot grote ergernis van de gastheren (45.+3).

Mbappé meteen in beeld – en blij

Na de pauze werd de wedstrijd steeds feller – en heel bijzonder voor Hernandez. Op 28-jarige leeftijd scoorde de voormalig Münchenaar zijn eerste Ligue 1-doelpunt ooit met een schot van afstand dat werd afgeketst door Sissoko (60′). Meteen daarna bracht Luis Enrique kwaliteit van de bank in de vorm van Dembelé, Mbappé en Hakimi. Toen Mostafa Mohamed er niet in slaagde om Donnarumma vanuit een scherpe hoek te verslaan (70′), mocht Mbappé de wedstrijd beslissen.
Na een beenklem werd Mbappé in het strafschopgebied gevloerd door Douglas Augusto. De Fransman, die de club in de zomer verlaat, benutte de daaropvolgende strafschop met ijskoude precisie – zijn 21e competitiedoelpunt in 20 wedstrijden (78′). Nantes wilde meteen reageren, maar het geluk was ook niet aan de zijde van de thuisploeg: Chirivella slaagde er niet in om Donnarumma en de paal te verslaan (80′).

Na een uitputtende Engelse week heeft PSG nu tot 25 februari om hun wonden te likken – dan staat de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes op het programma. Voor de tweede helft van de CL in San Sebastian (5 maart) wachten duels met Nice (thuis, Coupe de France) en Monaco (uit, 1 maart).