vrijdag, mei 10, 2024
HomeEsportsDuits Pro Club team staat in finale Eurocup

Duits Pro Club team staat in finale Eurocup

Het Duitse Pro Club nationale team heeft de finale van de Eurocup 2022 bereikt, met Portugal wacht in de finale voor de continentale 11vs11 kroon op 4 mei.

De missie om Europees kampioen te worden, die begon met de eerste wedstrijd van de groepsfase op 23 maart, staat aan de vooravond van een mogelijk succesvolle ontknoping. Het Duitse elftal heeft zich naar de finale van de Euro Cup 2022 gespeeld – waar volgende week Portugal wacht.
De beslissende clash is gepland op 4 mei om 21.00 uur. Het Duitse 11vs11-team is woensdag doorgedrongen tot de finale met een 3:1, 0:0 zege op Georgië, met Djukan-Antonio ‘Chaos’ Gorniak als matchwinner.

Double strike wordt het voorlopige besluit

Na een onbewogen eerste helft in de eerste helft van de halve finale, scoorde ‘Chaos’ aan het begin van de tweede periode binnen een paar minuten een brace. Marcel ‘San’ Krause vergrootte kort voor het einde de voorsprong tot 3:0, en in blessuretijd wisten de Georgiërs de stand terug te brengen tot 1:3 en de resterende spanning vast te houden.

De tegenstanders in de halve finale slaagden er echter niet in om in de tweede leg een echt punt te maken, en het Duitse Pro Club team leidde de wedstrijd vakkundig en drong door tot de finale met een bevelende 0-0 score. Met 3:1 in totaal hadden ‘Chaos’ & Co. Georgië al verslagen voor de aftrap van de groepsfase en de Eurocup.

EM titel om wereldbekerwinst te volgen

Verdere overwinningen op België (4:0, 2:1), Polen (0:0, 2:1) en Italië (0:1, 3:1) volgden op weg naar de genoemde halve finale. De Portugezen zijn de laatste tegenstanders die verslagen moeten worden, willen de regerende Pro Club wereldkampioenen de befaamde Europese kampioenen worden.

Een officieel Europees kampioenschap, georganiseerd door EA SPORTS of FIFA, bestaat nog niet – maar de International Pro Clubs Community (IPCC) neemt het heft in eigen handen. De Eurocup is een competitie om het beste nationale pro-clubteam van het continent te vinden, met 16 teams die het tegen elkaar opnemen.