vrijdag, mei 17, 2024
HomeBundesliga"Duidelijk een penalty": Hofmann twijfelt niet aan de juistheid van de strafschop

“Duidelijk een penalty”: Hofmann twijfelt niet aan de juistheid van de strafschop

Vrijdagavond speelden FC Bayern en Bayer Leverkusen een topwedstrijd die zijn naam lange tijd verdiende: kansen aan beide kanten, veel tempo en spanning stonden op het programma. Uiteindelijk ging het echter vooral over één scène kort voor het einde van de wedstrijd: De strafschop in het voordeel van de bezoekers uit Leverkusen.

Alphonso Davies haalde Jonas Hofmann neer in zijn eigen strafschopgebied in de derde minuut van de blessuretijd en scheidsrechter Daniel Schlager besloot tot een strafschop, volgens de beelden. De benadeelde speler zelf zag geen controversiële beslissing of een “zachte penalty”, zoals Thomas Müller het bijvoorbeeld verwoordde. “Voor mij is het duidelijk een penalty”, zei Hofmann tegen DAZN. “Natuurlijk zet ik mijn lichaam, mijn voet ervoor en op dat moment geeft hij me een stomp onderaan.” De Leverkusen-aanvaller had “echt totaal geen twijfels” over de juistheid van de beslissing.

Hofmann: “Dat was echt een topwedstrijd”

Hofmann ging ook nog even in op de 92 minuten voor de beslissende scène. “Voor ons op het veld was het intens, een hoog niveau”, zei hij. “Voor de toeschouwers was het een geweldige vrijdagavond. Ik denk dat beide teams aan de verwachtingen hebben voldaan.” Hofmann zag een “wedstrijd van gelijken” en concludeerde: “Iedereen kan tevreden zijn met de 2:2. Respect voor beide teams, dat was echt een topwedstrijd.”

Het gelijkspel betekende dat de Werkself hun voorsprong in het klassement verdedigden. Gelijk op punten, maar met het slechtere doelsaldo, liggen de tegenstanders uit München op de loer. Nu moeten beide ploegen spelen in de Europa Cup, Leverkusen ontvangt donderdag de Zweedse club BK Häcken in de Europa League, Bayern speelt een dag eerder tegen Manchester United. Volgend weekend gaat de strijd om de bovenste plaats op de ranglijst verder, zij het op afstand.