woensdag, april 24, 2024
HomeSerie ADrie doelpunten in blessuretijd: Milan maakt Empoli af.

Drie doelpunten in blessuretijd: Milan maakt Empoli af.

Milan is na de interlandbreak teruggekeerd met een werkoverwinning in ongunstige omstandigheden op Empoli. 3:1 was de eindstand voor de Rossoneri op deze 8e speeldag – inclusief zeer late goals.

Het was vooraf al duidelijk dat FC Empoli een ongemakkelijke tegenstander zou zijn – na een behoorlijke start van het seizoen hadden de Toscanen tot nu toe slechts twee wedstrijden verloren. Het feit dat het zwaar had geregend op een toch al zachte ondergrond maakte de taak alleen maar moeilijker.

En dus hadden de eerste 45 minuten weinig hoogtepunten te bieden, net als een 0-0 gelijkspel. Rafael Leao & Co. kwamen tot dan toe nauwelijks aan bod, al probeerde Empoli zelf aanvallend wel iets en bood het af en toe ruimtes.

Rebic maakt de knoop door – laatste punt van Rafael Leao

De tweede periode bleef traag verlopen, met uitzondering van een schitterende redding van FCE-doelman Vicario op een laag schot van Tonali (64e) en een gemiste kans voor Empoli-willekeurig Bajrami. De Albanese international had vrij voor AC-doelman Tatarusanu moeten scoren, vooral in de 74e minuut.

Dat wreekte zich vijf minuten later: Rafael Leao kon gelukkig door na een lange inworp, waarna de Portugees Rebic in het strafschopgebied passeerde. De Kroatische ex-Frankfurt speler, die enkele minuten eerder was gearriveerd, gleed zonder humor binnen om er 1:0 van te maken (79e).

Maar dit was niet het einde van dit duel, en met het ingaan van de blessuretijd kwam het echt op gang – te beginnen met een spectaculair omgezette directe vrije trap van “FCE-Chancentod” Bajrami voor de gevierde 1:1 (90.+2). Maar slechts twee minuten later herstelde Ballo-Touré de voorsprong van Milan, voordat Rafael Leao met een prachtige lob alles buiten twijfel stelde om Milan aan de leiding te houden achter Napoli op de ranglijst (90.+7).