vrijdag, april 26, 2024
HomeBasketballDoncic leidt Mavs naar gelijkspel Suns - Nieuw franchiserecord

Doncic leidt Mavs naar gelijkspel Suns – Nieuw franchiserecord

In de play-offserie tussen de Dallas Mavericks en de Phoenix Suns ligt alles weer open. Ook tussen Miami en Philadelphia.

De Mavs wonnen de vierde wedstrijd na de derde om van 0:2 naar 2:2 te gaan in het kwartfinaleduel. Woensdag gaat de wedstrijd verder in Phoenix, waar Dallas de eerste twee ontmoetingen had verloren.

Net als in de 103-94 overwinning in de eerste thuiswedstrijd, slaagden Maximilian Kleber & Co. er zondagavond (CEST) in om de aanval van de Suns grotendeels onder controle te houden. Met een 37:25 voorsprong na het eerste kwart achter de rug, zegevierden ze uiteindelijk 111:101. In de eerste twee wedstrijden, hadden de Suns nog 125 punten gemiddeld.

“CP3” in de fout

De 35 punten van Devin Booker waren deze keer niet genoeg voor het beste team van de hoofdronde. Chris Paul, die aan het begin van de reeks 19 en 28 punten had, had slechts vijf punten en zeven assists in 23:01 minuten en had al vroeg te kampen met overtredingen.

Luka Doncic viel op voor de gastheren met 26 punten, elf assists en zeven rebounds. Kleber had elf punten en zeven rebounds in 34:04 minuten. Dallas was bijzonder overtuigend vanaf de driepuntslijn: de 14 geslaagde worpen van afstand in de eerste helft betekenden een franchiserecord. “Het team was geweldig,” zei Doncic, “als we hard spelen, zijn we gevaarlijk. “

Paul’s familie wordt beledigd

Er was blijkbaar een incident op dit vierde spel. Een Mavs-fan zou de familie van Suns-speler Chris Paul hebben lastiggevallen. “CP3” klaagde hierover op Twitter. Eén toeschouwer werd uit de arena begeleid. “Het was onacceptabel gedrag en zal niet getolereerd worden,” verklaarden de Mavericks.

Harden leidt 76ers naar tweede zege op Miami

2-2 in een andere serie als James Harden de Philadelphia 76ers naar hun tweede overwinning leidt in game vier tegen de Miami Heat. “The Beard” was de beste scorer van zijn ploeg met 31 punten, negen assists en zes driepunters in de 116-108 (64-58) overwinning. “Mask man” Joel Embiid voegde een double-double toe met 24/11.

Na een gelijkopgaand begin, namen de gastheren in het tweede kwart afstand en behielden hun voorsprong tot het einde. Zelfs 40 punten van ex-Philly ster Jimmy Butler waren niet genoeg voor de gasten om te winnen.