donderdag, mei 2, 2024
HomeLa LigaDoelpunt in de borst: Real stuurt Valencia zonder Bellingham

Doelpunt in de borst: Real stuurt Valencia zonder Bellingham

De

Real Madrid gaat de interlandbreak in op de tweede plaats op de ranglijst – en een punt achter Girona. In een 5-1 overwinning op Valencia misten de speelse witten zelfs de geblesseerde Bellingham niet

Real Madrid had woensdag in de Champions League in de 3-0 overwinning op Sporting Braga al bewezen dat ze ook zonder Bellingham doelpunten konden maken. Drie dagen later – dit keer was de topscorer niet eens van de partij vanwege zijn schouderblessure – lukte het opnieuw in de competitie. Met een welverdiende 5-1 thuiszege tegen het tot dan toe ongeslagen Valencia FC hielden de witten gelijke tred met koploper Girona FC, dat eerder op de dag al met 2-1 had gewonnen bij Rayo Vallecano.

In een tumultueuze openingsperiode was het een klein wonder dat alleen Carvajal scoorde. Hij ontving een perfecte diagonale bal van Kroos en maakte het af met een volley vanaf 16 meter in de rechterbenedenhoek voor een vroege voorsprong (3e minuut). Kroos miste zelf om op 2-0 te komen met een vrije trap via de onderkant van de lat (8′) en aan de andere kant maakte invaller-doelman Lunin twee grote kansen van spits Hugo Duro onschadelijk (10/16′).

Pas daarna slaagden de Witten, met Rüdiger uit het veld gestuurd (5e gele kaart), erin om de wedstrijd te kalmeren – en uiteindelijk het heft in eigen handen te nemen. Twee minuten nadat Hugo Duro zijn derde grote kopkans had gemist (40′), maakte Vinicius Junior er 2-0 van na een aanval vanaf rechts. Hij borstelde het lage schot van Rodrigo

in het net.
De tegenstander van Mamardashvili maakte een fout – de jonge Paz maakte zijn debuut

En na de pauze bleef de verdediging van Valencia misdadig slapen. Eerst mocht Vinicius Junior zonder enige druk terug naar binnen trekken en vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek schieten – doelpunt nummer vier van het seizoen (49′). De doelman van Mamardashvili speelde de bal vervolgens in de voeten van Rodrigo, die er meteen 4-0 van maakte (50′).

Valencia was verslagen, Real maakte de wedstrijd met vertrouwen en zonder onnodige poespas af. Terwijl coach Carlo Ancelotti de 19-jarige Argentijn Paz zijn La Liga-debuut gaf, scoorde Rodrigo ook (84′) na een aanval via Kroos en invaller Fran Garcia. Mamardashvili zag er daarbij niet al te best uit. En de ongelukkige Hugo Duro mocht eindelijk feestvieren (88′), maar had beter voor rust kunnen scoren

Real Madrid gaat de interlandbreak in als tweede op de ranglijst – twee punten achter Girona en minstens twee voor op titelverdediger Barcelona.