maandag, april 29, 2024
HomeTennisDimitrov schakelt Alcaraz uit in Miami en ontmoet Zverev

Dimitrov schakelt Alcaraz uit in Miami en ontmoet Zverev

Tennisster Carlos Alcaraz is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken in Miami. Olympisch kampioen Alexander Zverev staat daardoor in de ronde van de beste vier tegenover Grigor Dimitrov

De Bulgaarse tennisprof Grigor Dimitrov heeft de nummer twee van de wereld Carlos Alcaraz verrassend verslagen in de kwartfinales van het Masters-toernooi in Miami. Na een overtuigende 6:2, 6:4 overwinning in 1:33 uur is Dimitrov door naar de halve finales waar hij de Duitse olympisch kampioen Alexander Zverev treft, die eerder Fabian Marozsan uit Hongarije had verslagen.

Dimitrov pakte de eerste servicegame van Alcaraz meteen en besliste ook de eerste en tweede set en daarmee de wedstrijd in zijn voordeel met een break. Dimitrov en Zverev ontmoetten elkaar voor het laatst in september vorig jaar op een toernooi in Chengdu, China, waar Zverez won in de halve finale. De 26-jarige Hamburgmer won tot nu toe zeven van de acht duels tegen Dimitrov.

In het dubbelspel misten Kevin Krawietz en Tim Pütz een finaleplaats. Het Duitse duo werd in de halve finale verslagen door Ivan Dodig uit Kroatië en Austin Krajicek uit de Verenigde Staten met 4:6, 7:6 en 7:10 in een tiebreak.

De finale bij de vrouwen is beslist. Danielle Collins uit de VS en Jelena Rybakina uit Kazachstan ontmoeten elkaar zaterdag (plaatselijke tijd). De ongeplaatste Collins versloeg Ekaterina Alexandrova uit Rusland gemakkelijk met 6:3, 6:2. Rybakina, als vierde geplaatst, had meer moeite met Viktoria Azarenka uit Wit-Rusland en won met 6:4, 0:6, 7:6.