maandag, april 29, 2024
HomeChampions LeagueDe Jong zet aan - Bruma's troost voor Nkunku - Klaksvik blijft...

De Jong zet aan – Bruma’s troost voor Nkunku – Klaksvik blijft dromen

De derde ronde van de Champions League-kwalificatie gaf dinsdag de eerste aanwijzingen voor mogelijke deelnemers aan de play-offs. PSV Eindhoven maakte het vooral duidelijk

Zes van de tien kwalificatiewedstrijden gingen dinsdagavond door, waarbij de zevende tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb werd afgelast – en inmiddels verplaatst – vanwege de dood van een fan. Uiteindelijk wonnen vier thuisploegen, de enige die niet scoorde was Kopenhagen tegen Sparta Praag.

PSV Eindhoven zorgde voor de grootste geur met hun 4:1 thuisoverwinning op Sturm Graz. Oranje had de wedstrijd al voor rust beslist: Babadi opende de score (4e), ex-Gladbach-speler de Jong scoorde twee keer binnen tien minuten (22e, 32e) – het doelpunt van Stankovic was een schrale troost voor Graz. De mogelijke 4:1 werd terecht afgekeurd door van Aanholt voor de wissel (42.). Daarom scoorde Sangaré een kwartier voor het einde na een ingestudeerde vrije trapvariant (73e).

Klaksvik verslaat Molde laat

Meer dromen over de topklasse werden ook in leven gehouden door de Poolse kampioenen Rakov Czestochowa, die hun thuiswedstrijd tegen Aris Limassol met 2-1 wonnen. Kochergin profiteerde van een niet goed uitgespeelde Cypriotische achterlinie om de leiding te nemen (7e), Piasecki verhoogde vanaf de stip (63e). Twee minuten na de wissel van ex-Hamburger Kittel verprutste Rakow een nog betere uitgangspositie doordat Mayambela de bal in de linkerbovenhoek mocht tillen (88e).

Het sprookje van Klaksvik Itrottarfelag gaat ook verder. De kleine club uit de Faeröer draaide een achterstand om in een 2-1 thuiszege tegen Molde FK. Frederiksberg scoorde twee keer (64e, 86e) om het doelpunt van Eikrem in de 48e minuut te counteren. Doelman Johansson sprak onlangs met kicker over het sprookje van de Faeröer Eilanden.

Brumas Ballon – Dervisoglu maakt er 3:0 van

Sporting Braga heeft een overtuigende 3-0 thuisoverwinning geboekt op TSC Backa Topola. De Serviërs leken in het begin verdedigend overbelast: Na 17 minuten stond de underdog Bruma toe om vanaf 18 meter linksbuiten te passeren en ongehinderd raak te schieten. Met een opgeblazen ballon imiteerde de Portugees het gejubel van ex-Leipzig-speler Nkunku, wiens ernstige knieblessure dinsdag bekend was geworden. Pizzi had in minuut 19 al voor het beslissende doelpunt gezorgd. Djalo maakte drie minuten voor het einde korte metten met alle resterende twijfels.

Naast Braga en Eindhoven opende ook Galatasaray de deur naar de play-offs: De Turken wonnen hun uitwedstrijd in Slovenië tegen Olimpija Ljubljana met 3-0. Aktürkoglu zette de favorieten al na negen minuten op voorsprong na een sterke assist van Yilmaz. Meteen na rust maakte de Belg Mertens het tweede doelpunt (48e). Joker Dervisoglu zorgde vijf minuten na de wissel voor de eindstand (90.+1).