donderdag, mei 9, 2024
HomeNBADankzij Doncic: Mavs verslaan de Clippers en maken er 2:1 van

Dankzij Doncic: Mavs verslaan de Clippers en maken er 2:1 van

The Dallas Mavericks hebben een 2:1 voorsprong genomen in de eerste ronde van de NBA play-offs tegen de Los Angeles Clippers. Op vrijdag (lokale tijd) wonnen de Texanen hun eerste thuiswedstrijd in de best-of-seven serie 101:90. De vierde clash vindt zondag (lokale tijd) opnieuw plaats in Dallas. Luka Doncic speelde een geweldige wedstrijd en miste nipt een triple double met 22 punten, tien rebounds en negen assists, terwijl Maxi Kleber drie punten en drie assists bijschreef.

Vijf technical fouls en één unsportsmanlike foul werden uitgedeeld in een verhitte wedstrijd; Russell Westbrook van de Clippers en P.J. Washington van de Mavericks werden halverwege het vierde kwart van het veld gestuurd na een duw- en slaande beweging. Op dat moment leidden de Mavs al met 16 punten en de gastheren waren na een dominant tweede kwart weggelopen (36:18).

Middletons 42 punten te weinig – Timberwolves op voorsprong

Tyrese Haliburton leidde de Indiana Pacers naar een 121-118 thuisoverwinning op de Milwaukee Bucks, waardoor de Pacers na winst een 2-1 voorsprong in de serie hebben. Haliburton raakte zijn schot met nog 1,6 seconden te gaan om de wedstrijd te beslissen ondanks een overtreding en zette de bonus vrije worp om voor de eindscore. Hij scoorde een triple-double met 18 punten, 16 assists en tien rebounds. De Bucks, die het opnieuw zonder hun superster Giannis Antetokounmpo moesten stellen, werden aangevoerd door Khris Middleton. De 32-jarige scoorde 42 punten en redde zijn team met een driepunter in overtime.

De Minnesota Timberwolves staan op het punt om door te gaan naar de tweede play-off ronde. De als derde geplaatste ploeg in de hoofdronde won ook zijn derde wedstrijd tegen de Phoenix Suns en heeft na de 126-109 uitoverwinning nog maar één overwinning nodig om door te gaan. Anthony Edwards leidde de Timberwolves met 36 punten. De ploeg uit Minneapolis zou zo voor het eerst sinds 2004 een playoffserie winnen.