donderdag, april 25, 2024
HomeUEFACoach Fischer: "Resultaat weerspiegelt niet de prestatie".

Coach Fischer: “Resultaat weerspiegelt niet de prestatie”.

Union Berlin heeft zijn tweede nederlaag in de groepsfase van de Europa League geleden. Daardoor staat de ploeg uit Köpenick al onder druk voor de wedstrijd in Malmö.

In fases bracht Union Berlin hun Bundesliga gezicht op het veld in Braga. In vergelijking met de openingsnederlaag tegen Royale Union Saint-Gilloise was er een duidelijke verbetering van de prestaties. Toch verloor de hoofdstedelijke ploeg ook haar tweede wedstrijd in de Europa League. Daarom staan de Eisern onder druk in hun derde ontmoeting met Malmö FF, als ze in de Europese competitie willen blijven.

Unie zonder “doordringend vermogen”

“We zijn teleurgesteld omdat het resultaat de prestaties niet weerspiegelt. Gedurende de 90 minuten lieten we niet veel toe en kregen we onze kansen. Maar we hebben niet gescoord. En dan verlies je ongelukkig met 0:1,” vatte coach Urs Fischer samen. Verdediger Paul Jaeckel sloot zich daarbij aan. “We moeten gewoon consistenter zijn, we misten ook wat penetrerend vermogen.”

De Köpenickers maakten in het eerste kwartier de eerder genoemde doelpunten van hoog kaliber. Jordan Siebatcheu (5e), Sheraldo Becker (15e) en Diogo Leite (16e) slaagden er niet in de bal in het net te leggen. Tegen het einde van de eerste helft begon de thuisploeg steeds meer in het spel te komen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Pas kort voor rust moest doelman Frederik Rönnow redding brengen op Braga-spits Simon Banza (45.+2).

Fischer zag het volgende probleem in de eerste helft: “We hadden enkele acties over de zijkanten waarbij we gevaarlijk hadden kunnen zijn met voorzetten. Maar ze kwamen niet door de eerste man.” Dit ging door na de wisseling van partij. Vooral via de rechterkant, waar Julian Ryerson opereerde, bleven de gasten oprukken naar het laatste derde. Maar uiteindelijk ontbrak de laatste pass in het centrum.

Aan de andere kant speelde Tymoteusz Puchacz aan de linkerkant. De Pool maakte zijn competitiedebuut dit seizoen. Maar hij had het niet zo druk als Ryerson aan de andere kant. “Hij heeft het eigenlijk goed gedaan. In de tweede helft was zijn energie een beetje zwak,” analyseerde Fischer.

Na de openingstreffer van Vitinha (77e) gooide Union opnieuw alles naar voren en brak de driemansdefensie. Maar zelfs in de laatste minuten ontbrak de nodige precisie en de laatste stoot om een punt mee terug te nemen naar Berlijn. “Elke nederlaag is vervelend, maar vandaag nog meer. We hebben in delen een zeer goede uitwedstrijd laten zien. Nu kijken we weer recht vooruit,” benadrukte Fischer.

Want zondag verwacht de koploper van de Bundesliga thuis in de Alte Försterei VfL Wolfsburg.