maandag, juni 17, 2024
HomeBasketballChemnitz trekt vroeg weg en gaat door naar de halve finales

Chemnitz trekt vroeg weg en gaat door naar de halve finales

In het duel om de halve finales van de BBL play-off stond Rasta Vechta al met 1-2 achter tegen Europa Cup-winnaars Chemnitz, maar de krachtsverhoudingen werden opnieuw duidelijk in game vier

Chemnitz besliste de best-of-five kwartfinalereeks met 3:1 in zijn voordeel met een onbetwiste 84:67 (44:26) overwinning op het onlangs gepromoveerde Rasta Vechta en na verlies in de tweede ontmoeting boekten de bezoekers nu hun tweede overwinning op rij.

De basis daarvoor werd gelegd door een overtuigende eerste helft van de Niners, die bij de rust al een voorsprong van 18 punten hadden en die vrij comfortabel konden vasthouden. “De intensiteit is erg goed,” zei Niners guard Dominic Lockhart in de rust op “Dyn” en voegde eraan toe dat het “een kwestie van kracht was. Wie met meer intensiteit speelt, wint.”

Alba Berlijn wacht

Het waren de Niners met hun topscorer Jeff Garrett (19 punten), ook al kwam Vechta soms iets dichterbij. Chemnitz had vorig jaar in de kwartfinales verloren van Bonn (0:3).

Alba Berlin wacht nu bij de laatste vier. De voormalige kampioenen versloegen Telekom Baskets Bonn verrassend in drie wedstrijden op rij.

Voor Vechta daarentegen eindigt een geweldig seizoen als gepromoveerd team in de kwartfinales. In de slotminuten van de wedstrijd eerden de fans in het oranje de seizoensprestatie met een staande ovatie die enkele minuten duurde.