donderdag, mei 16, 2024
HomePremier LeagueCharlton-herinnering en Haaland-brace: ManCity duidelijke winnaars op Old Trafford

Terwijl Manchester United afscheid nam van Sir Bobby Charlton, leed het een bittere nederlaag op Old Trafford. De Red Devils waren bijna kansloos in de 3-0 derby tegen ManCity

Maguire op de lijn – Haaland vanaf de stip

Een goed kwartier later was de doelman van de Rode Duivels geklopt. Haaland haalde de Kameroener neer vanaf de stip (26e) nadat VAR-scheidsrechter Paul Tierney aandacht had gevraagd voor een stop van Höjlund op Rodri. Een fout die de Deen even later bijna goedmaakte. Maar hij struikelde op het cruciale moment en kon alleen aanleggen voor Bruno Fernandes, die miste (31e).

Haaland zet schrap bij tweede poging

In de blessuretijd van de eerste helft ging het er echt wild aan toe. Eerst stond United op het punt van de gelijkmaker, maar McTominay wist Ederson niet te vinden (45.+1), daarna miste Haaland de beste kans op een brace. Hij knikte de fraaie lob van Bernardo Silva van dichtbij te centraal in het strafschopgebied en kon Onana niet verslaan, die uitstekend reageerde en de stand op 0:1 voor de thuisploeg hield (45.+5).

Na de pauze bracht Erik ten Hag, die sinds de 1-0 Champions League-zege op FC Kopenhagen drie wijzigingen had aangebracht in de basiself van de Rode Duivels, Mount in voor Amrabat. Maar het was opnieuw Haaland die voor de actie zorgde. De aanvaller gaf Onana geen kans in een identieke situatie als voor rust en scoorde bij de tweede poging (49e) de gelijkmaker, gevolgd door nog een poging van Grealish (57e).

Foden beslist

The Citizens domineerden nu de actie en dicteerden het spel op een dominante manier, maar zonder het derde doelpunt te forceren. Pas nadat Rashford de aansluiting uit het niets op centimeters had gemist (69.), trokken de gasten weer aan en kregen prompt Haaland op de rails, tegen wie Onana er in een onderhands duel 2:2 van maakte (71.).

De doelman moest de bal echter nog wel een keer uit het net halen. Na een voorzet van Haaland hoefde Foden alleen zijn voet uit te houden om de 3:0 eindstand te bezegelen (80e).

Manchester United neemt het woensdag (21.15) thuis op tegen Newcastle United in de League Cup. Manchester City slaagde er in die competitie niet in om de Magpies te verslaan en wordt daarom pas volgend weekend weer uitgedaagd. Dan ontvangen de drievoudige winnaars Bournemouth (zaterdag, 16.00 uur).