dinsdag, april 23, 2024
HomePremier LeagueCasemiro met alle geweld: Rode Duivels maken gelijk in laatste seconde

Casemiro met alle geweld: Rode Duivels maken gelijk in laatste seconde

Wat een dramatische laatste minuten: Het achtervolgingsduel tussen Chelsea en Manchester United was lang onbewogen, maar het einde maakte veel goed. De Rode Duivels moeten zich zorgen maken over een andere centrale verdediger.

Tijdens de week was er, ondanks de sterke prestatie in de 2-0 overwinning op Spurs, slechts één gespreksonderwerp voor de Rode Duivels: de schorsing van Cristiano Ronaldo, die de topwedstrijd tegen Chelsea FC miste.

Coach Erik ten Hag wilde zich op Stamford Bridge echter uitsluitend concentreren op de sportieve kant van het spel en verving Fred alleen door Eriksen.

Havertz op de bank – offensieve lijnen stellen teleur

De wedstrijd tussen de achtervolgende teams begon uiterst onsamenhangend, waarbij beide teams niet veel aanvallende acties maakten en precisie en scherpte in de passing volledig ontbraken. The Blues, wiens coach Graham Potter Havertz liet vallen na het teleurstellende doelpuntloze gelijkspel tegen Brentford, waren de eerste ploeg die zich in de aanval bevond. Sterling en Aubameyang, nieuw in het team, waren nauwelijks zichtbaar in het 3-4-2-1 systeem.

In plaats daarvan werd ManUnited iets beter en kregen ze hun eerste kansen voor de pauze via Rashford (28e) en Anthony (45,+1). Potter reageerde voor de pauze door Kovacic in te brengen voor Cucurella (36.) en over te schakelen op een viermansdefensie, waardoor de Blues beter in het spel kwamen.

Tears for Varane

De tweede helft had nog minder hoogtepunten te bieden, want Chelsea kreeg meer grip op de verdediging, waardoor er vrijwel niets gebeurde in beide strafschopgebieden. Toen kregen de Rode Duivels een bittere tegenslag te verwerken: na een lange longe bleef Varane steken in de grasmat en werd hij in tranen vervangen door de Fransman, die zich waarschijnlijk grote zorgen maakt over zijn WK-deelname (60.).

Zichtbaar geschokt deden de bezoekers het nog minder, zodat de Blues ineens wat beter waren – maar het duurde tot de 73e minuut voor de eerste kans van de hele wedstrijd. Chalobah kopte een corner van Mount tegen de bovenkant van de lat en zorgde voor minstens een zweem van gevaar.

Drama in de slotfase

Er moest een penalty genomen worden, anders had er geen doelpunt gemaakt kunnen worden – en zo geschiedde: McTominay, die kort daarvoor was gewisseld, raakte Joker Broja veel te hard bij een corner, en scheidsrechter Stuart Attwell moest naar de stip wijzen. Jorginho zorgde voor de zaak en scoorde het schijnbaar beslissende doelpunt (87e).

Maar alleen schijnbaar! ManUnited kreeg nog één kans en benutte die ook daadwerkelijk: Casemiro stuurde een kopbal op doel, Kepa zat er met één hand nog aan en verlengde de bal tot aan de paal. Daar stuiterde de bal op de lijn en in de armen van de Spanjaard, maar het fluitje van de scheidsrechter gaf aan dat de bal al achter de lijn was geweest (90.+4).

Dus de Rode Duivels stelden het gelijkspel in de laatste seconde veilig en zijn ongeslagen in zes wedstrijden. De Blues zijn ook nog ongeslagen onder Potter.