vrijdag, mei 3, 2024
HomeBasketballBonn en Würzburg maken slippertje - Hamburg verslaat Ludwigsburg

Bonn en Würzburg maken slippertje – Hamburg verslaat Ludwigsburg

Bij de start van de BBL zaterdag verloor Ludwigsburg in Hamburg. s Avonds verloren Würzburg en Bonn tegen kelderbewoners

Würzburg Baskets en Telekom Baskets Bonn leden onverwachte nederlagen in de race om de play-off plaatsen op de 29e speeldag van de Bundesliga. Würzburg verloor thuis met 86:95 van de Rostock Seawolves en leed daarmee de tweede nederlaag op rij.

Zelfs 29 punten van topscorer Otis Livingstone II hielpen niet tegen de Noordoost-Duitsers. Derrick Alston Jr. was de beste scorer voor Rostock, dat met 25 punten een enorm belangrijke overwinning vierde in de strijd om in de competitie te blijven. Hoewel Livingstone het duel tussen de topscorers tegen Alston won, nam de speler van Rostock de overwinning mee naar huis. Alleen Heidelbergs Justin Jaworski (gemiddeld 21 punten) scoorde vaker dan Livingstone (20,8) en Alston (19,2) in de competitie.

De overwinning van de Seawolves was des te waardevoller omdat HAKRO Merlins Crailsheim ook hun wedstrijd tegen Telekom Baskets Bonn met 98:89 won in de kelder. Crailsheim staat op de 17e plaats met zeven overwinningen en dus op de eerste directe degradatieplaats, terwijl Rostock acht overwinningen heeft – en nog steeds een wedstrijd achter de hand heeft.

Terwijl Crailsheim zijn hoop in de kelder levend houdt, heeft Bonn weer een tegenslag te verwerken gekregen. Het was de vierde uitnederlaag op rij voor de Telekom Baskets, waardoor ze een directe sprong naar de play-offplaatsen misliepen

Hamburg viert belangrijke overwinning tegen Ludwigsburg

De Veolia Towers Hamburg vierden een belangrijke overwinning met een 98:84 overwinning tegen MHP Riesen Ludwigsburg. De Towers verbeterden hun record naar 14 overwinningen en 15 nederlagen en consolideerden daarmee de tiende plaats, die nog steeds recht geeft op deelname aan de play-in games. Ludwigsburg leed daarentegen haar twaalfde nederlaag en kreeg zo een tegenslag in de race om een veilige play-off plaats.

Ludwigsburg ging sterk van start in de Hanzestad en leidde al vroeg met 17:5, maar Hamburg werkte zich terug en leidde met 48:46 bij de rust. De tweede helft was lang close, maar de Towers openden voor het eerst een voorsprong met dubbele cijfers zo’n zeven minuten voor de eindzoemer en gaven die niet meer uit handen