zondag, mei 5, 2024
HomeFootballBenzema en Kanté scoren: Al Ittihad verslaat Auckland

Benzema en Kanté scoren: Al Ittihad verslaat Auckland

Saudi Arabisch kampioenen Al-Ittihad hebben het WK voor clubs geopend met een overwinning. De ploeg van Benzema en Kanté versloeg dinsdagavond Auckland City met 3-0 in de kwalificatie

Al-Ittihad heeft het WK voor clubs geopend met een nadrukkelijke 3-0 overwinning in de kwalificatiewedstrijd voor de kwartfinales. De ploeg van coach Marcelo Daniel Gallardo scoorde alle drie de doelpunten tegen Auckland in de eerste helft, waardoor de wedstrijd zo goed als beslist was in de rust.

Benzema en Kanté scoren

De doelpunten vielen binnen elf minuten na elkaar. Eerst zorgde spits Romarinho voor 1:0 (29′). Slechts vijf minuten later kwam Kanté zelf op het scorebord. De voormalig Chelsea-speler scoorde vanaf 15 meter met een drop-kick na een corner. In de 40e minuut maakte Benzema, de andere prominente naam van Al-Ittihad, het verschil. Al-Shanqeeti speelde een één-tweetje met Kanté aan de rechterkant van het strafschopgebied en vond de ex-Madrilenaar, die op de perfecte positie stond, met een indringende voorzet.

Nieuw format vanaf 2025

Door de overwinning gaat Al-Ittihad door naar de kwartfinales en neemt het vrijdag (19.00 uur) op tegen Al-Ahly. Manchester City speelt dan ook in de halve finales (18/19 december).

De Wereldbeker voor clubs vindt dit jaar voor het laatst plaats in zijn gebruikelijke vorm. Na een onderbreking van een jaar zal het toernooi plaatsvinden in 2025 met 32 teams. Alle zes confederaties krijgen dan een startplaats. Europa wordt vertegenwoordigd door twaalf teams, waaronder de Champions League-winnaars van vorig jaar Manchester City, Real Madrid en Chelsea FC.