maandag, april 29, 2024
HomeChampions LeagueBenfica maakt Champions League perfect tegen Kiev in vreugdevol spel en doelpuntenstemming

Benfica Lisbon heeft hun ticket voor de Champions League geponst. Het team van coach Roger Schmidt overtuigt met 3:0 in de tweede leg tegen Dynamo Kiev.
De uitgangspositie voor de Eagles was ideaal. Na de 2-0 overwinning in de eerste leg tegen Kiev ging Benfica met een brede borst de thuiswedstrijd in het Estádio da Luz in – en het zou beetje bij beetje groeien. Coach Roger Schmidt vertrouwde op zijn eerste elftal en nam blijkbaar precies de juiste beslissing. Lissabon drong Dynamo al vroeg diep op hun eigen helft en creëerde kans na kans.

Uiteindelijk was het Otamendi die met een rake kopbal de voorsprong voor de thuisploeg veilig stelde (27e). Tot op dat moment kwam er weinig of niets uit Kiev. Dynamo coach Mircea Lucescu had zijn elftal op vier posities gewijzigd, waarvan hij er enkele moest wijzigen. Zo was Tsygankov, die een belangrijke bijdrage had geleverd in de eerste leg, afwezig. Karavaev begon in zijn plaats, maar kon zijn stempel niet op het spel drukken.

Benfica met dubbele slag net voor de pauze

In plaats daarvan speelden alleen de Portugese recordkampioenen. Na een enorme blunder van Syrota kreeg Rafa een vrije doortocht en hoefde alleen maar binnen te drukken voor 2:0 (40.). Slechts twee minuten later schoot David Neres de bal met links in het net (42). De wedstrijd was al beslist voor het fluitsignaal van de rust.

De tweede helft begon met een schokkend moment. Rafa en Goncalo Ramos kwamen met elkaar in botsing en moesten beiden een paar minuten behandeld worden. Voor Goncalo Ramos, die tijdens de actie een rijtwond opliep, eindigde de werkdag voortijdig. Maar Benfica hoeft waarschijnlijk niet te vrezen voor een langere periode van afwezigheid.

De Eagles toonden zich genadig in de nasleep en schakelden over op een langzame versnelling. Benfica kreeg herhaaldelijk halve kansen, maar het was zelden echt dwingend. Met uitzondering van de 85e minuut, toen Fernandez een vrije schietkans had, maar Bushchan van enkele meters niet wist te raken. De keeper van Kiev was sowieso de beste speler van de bezoekers – tekenend voor de dominantie van Lissabon, die deze avond sprankelde van speelsheid.

Op donderdag Benfica kijkt vooruit naar de Champions League loting in Istanbul voor hun uitwedstrijd bij Boavista Porto op zaterdag (19.00 uur). Kiev ontvangt SC Dnipro-1 op zondag (16.00 uur).