vrijdag, mei 3, 2024
HomeLa LigaBellingham opent de score tegen Villarreal - Alaba ernstig geblesseerd

Bellingham opent de score tegen Villarreal – Alaba ernstig geblesseerd

Real Madrid heeft op de 17e speeldag van La Liga duidelijk gewonnen van FC Villarreal. Na een sterke eerste helft hoefden de Blancos alleen in de tweede helft een beetje te beven – een dubbele treffer maakte alles duidelijk. Een ernstige knieblessure van Alaba overschaduwde de overwinning

Real-coach Carlo Ancelotti heeft zijn selectie gerouleerd na de 3:2 overwinning op Union Berlin in de Premier League: Lunin, Rüdiger, Mendy, Bellingham en Brahim Diaz begonnen voor Kepa, Nacho, Fran Garcia, Dani Ceballos en Joselu (allen bank). Kroos kreeg opnieuw de hoofdrol.

Villarreal-trainer Marcelinho had na de 3-2 nederlaag bij Stade Rennes in de Europa League geen keepers Jörgensen, Mandi, Alfonso Pedraza en Morales. Reina en ex-Leipziger Sörloth zaten op de bank. Gabbia en Foyth ontbraken volledig in het elftal van de Gele Onderzeeërs.

De Madrileense favorieten zaten vanaf het begin beter in de wedstrijd. Bellingham had in de beginfase de voorsprong weggegeven na een fout van ex-Blanco Raul Albiol (7e). In de 25e minuut was het echter de Engelsman, die zelf de toon had gezet, die zijn 13e doelpunt van het seizoen binnenkopte. Dit was opgezet door veteraan Modric – die een paar seconden eerder de lat niet had geraakt (23′).

Alaba geblesseerd op het veld – Rodrygo’s doelpunt telt nog

De ploeg van Ancelotti bleef domineren en Villarreal kwam nauwelijks in het spel voor. Halverwege de eerste helft kregen de witten echter een schok te verwerken toen Alaba zijn enkel verzwikte en niet verder kon vanwege een blessure aan zijn linkerknie. Daarom werd hij gewisseld (35′). De Madrilenen gingen positief verder en Rodrygo scoorde uit een corner in een kluts (37). Het doelpunt, dat in eerste instantie werd afgekeurd, telde na een VAR-beslissing

De tweede helft begon in een rustig tempo, waarbij er aanvankelijk aan beide kanten weinig gebeurde. De gelijkmaker kwam uiteindelijk uit het niets via Morales, die na een mooie pass op doel afging en het hoofd koel hield voor Lunin (54′). Aan de andere kant werd Rodrygo afgekeurd door Jörgensen (57′).

Brahim Diaz solo voor 3:1

Real had nu een paar problemen, Villarreal vocht zich terug. Maar toen kwam het moment van Brahim Diaz. Hij pakte het tempo op het middenveld, omspeelde Cuenca in het strafschopgebied en maakte het af (64′). Vier minuten later scoorde Modric na een fout van Capoue (68′).
Na 4:1 gebeurde er bijna niets meer en kwam Real als verdiende winnaar uit de bus. De witten gaan nu op bezoek bij Deportivo Alaves (donderdag, 21.30 uur), die ervoor kunnen zorgen dat Girona niet terugkeert naar de toppositie die ze maandag van Real hebben afgepakt (21.00 uur).