HomeBasketballBayern verbetert en verslaat Alba voor start Euroleague

Bayern verbetert en verslaat Alba voor start Euroleague

Na een duidelijke verbetering van de prestaties verslaat FC Bayern München de Duitse rivaal Alba Berlin in de Basketball Euroleague. De wereldkampioenen kunnen

overtuigen.
FC Bayern München heeft in het openingsduel van de Basketball Euroleague met Alba Berlin het Duitse duel gewonnen. De ploeg van de nieuwe coach Pablo Laso versloeg de hoofdstedelijke club donderdagavond met 80:68 (36:44) na een duidelijke toename van de prestaties na de wisseling van speelhelft. De beste scorer voor München was de Fransman Sylvain Francisco met 17 punten en Isaac Bonga met elf punten en tien rebounds. Louis Olinde en Johannes Thiemann scoorden elk twaalf punten voor Alba.

Na de huldiging van de Duitse wereldkampioenen Bonga, Niels Giffey, Andreas Obst (allen FC Bayern) en Alba-aanvoerder Thiemann, bevestigde vooral Bonga zijn WK-vorm. De 23-jarige was opnieuw een onaangename tegenstander in de verdediging en zorgde ook voor wat accenten met zijn afstandsworp. De ploeg uit München won de eerste ronde met 19:17. Dankzij elk tien punten van een sterke Thiemann en Olinde waren de Berlijners in het tweede kwart duidelijk de betere ploeg en gingen ze met een voorsprong van acht punten de rust in.

De Beieren, die nu furieus speelden, konden het gat dichten met een snelle 8:0 run en draaiden de wedstrijd uiteindelijk om na 25 minuten (50:46). De nieuw gevormde Berlijners zagen er overbelast uit tegen de even vernieuwde ploeg uit München. De Fransman Francisco leidde de ploeg van Laso uiteindelijk naar een duidelijke 80:68 overwinning.

Bayern München – Alba Berlijn 80:68 (36:44)
Beste scorers Bayern München: Francisco (17 punten), Bonga (11), Bolmaro (10), Booker (10).
Alba Berlijn: Olinde (12), Thiemann (12), Thomas (11)