dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballBayern stopt Valencia en houdt aansluiting met play-off plaatsen

Bayern stopt Valencia en houdt aansluiting met play-off plaatsen

In de Euroleague heeft Bayern München zijn record verbeterd tot 8-9 nadat FCBB donderdag Valencia (9-8) nipt had verslagen. De Spanjaarden hadden vier van hun laatste vijf Euroleague-wedstrijden gewonnen

FC Bayern München heeft zijn kansen op de play-offs in de Euroleague verder verbeterd. De ploeg van hoofdcoach Pablo Laso won donderdag met 85:84 (38:39) van de Spaanse club Valencia BC om het gat naar de felbegeerde plaatsen in de play-offs te dichten tot één overwinning.

Aan het einde van de eerste seizoenshelft staat München twaalfde op de ranglijst met acht overwinningen en negen nederlagen.

In de eerste twee kwarten vochten de twee ploegen een duel op ooghoogte uit. Geen van beide ploegen kon afstand nemen en de leiding wisselde voortdurend. De bezoekers leidden met slechts één punt na 20 minuten.

Na de pauze ging het spel op dezelfde voet verder. FC Bayern kwam terug na elke goede aanval van de Spanjaarden: Valencia leidde met 52:45 na vier minuten in het derde kwart, maar de thuisploeg maakte twee minuten later gelijk en bracht de stand op 54:54.

De laatste periode bleef spannend. Vladimir Lucic nam twee vrije worpen met nog 16 seconden te spelen en maakte er 84:81 van. Carsen Edwards maakte er 85:81 van vanaf de straflijn, maar een succesvol afstandsschot van de bezoekers kwam te laat. De beste scorers van München waren Leandro Bolmaro en Devin Booker met elk 13 punten.

Bayern München – Valencia Basket 85:84 (38:38)
Beste scorers München: Booker (13 punten), Bolmaro (13), Lucic (12), Obst (12), Brankovic (11) Edwards (10)
Valencia: Davies (21), Jones (19)