vrijdag, mei 3, 2024
HomeFootballBarça verslaat Milan zonder Dembelé - Xavi prijst Oriol Romeu

Barça verslaat Milan zonder Dembelé – Xavi prijst Oriol Romeu

Na Real Madrid heeft FC Barcelona ook AC Milan verslagen. Grootste probleem was iemand die er niet eens bij was

Coach Xavi liet er ook geen twijfel over bestaan: Ousmane Dembelé verlaat FC Barcelona voor Paris St. Germain, waarschijnlijk nog deze week. Het was dus niet meer dan logisch dat de ex-Dortmund-speler, die sinds 2017 in Catalonië speelt en zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste aanvallende spelers bij de regerend Spaanse kampioenen, er niet bij was toen Barça woensdagavond (CEST) AC Milan ontmoette in een testwedstrijd in Las Vegas – en won.

Het was heel toepasselijk dat Ansu Fati, een speler die meer speeltijd zou kunnen krijgen na het vertrek van Dembelé, het gouden doelpunt maakte in de 1-0 overwinning. De nummer tien, net als Robert Lewandowski of de nieuwe vice-aanvoerder Marc-André ter Stegen, kwam in de tweede helft in het veld en sneed in de 55e minuut vanaf links naar binnen, waarna hij de bal perfect met zijn rechtervoet in de verre hoek krulde. Milan-doelman Mike Maignan was machteloos.

Omdat Barça meer en betere kansen kreeg, was de overwinning terecht. Zo raakte verdediger Jules Koundé nog voor rust de paal na een slecht uitverdedigde corner. Op rechtsback, waar Xavi nog steeds versterking wil, begon Ronald Araujo net als drie dagen eerder in de 3-0 overwinning in de Test Match Clasico tegen Real Madrid.

Oriol Romeu voor Xavi “een geweldige nieuwe ondertekening”

Ook ingesteld: nieuwe ondertekening Oriol Romeu. Terwijl Ilkay Gündogan dit keer een adempauze kreeg, bleef de 31-jarige ex-Stuttgart-speler in de basiself en kreeg vervolgens lof toegezwaaid van de coach. “Ik ben ervan overtuigd dat hij een goede vervanger voor Busquets zal zijn”, zei Xavi. “Hij heeft leiderschapskwaliteiten en kan goed communiceren. Voor mij is hij een geweldige nieuwe aanwinst.”

Na de reis naar de VS is Barcelona volgende week dinsdag gastheer van Tottenham Hotspur in hun seizoensopener. Hun titelverdediging in La Liga begint op 13 augustus met een uitwedstrijd bij Getafe FC. Milan, dat hun derde wedstrijd voor het seizoen verloor na nederlagen tegen Real Madrid (2:3) en Juventus Turijn (3:4 i.E.), heeft nog een week voor de start van het seizoen in Italië.