zondag, mei 12, 2024
HomeBasketballBarça te sterk voor sterk Bayern

Barça te sterk voor sterk Bayern

De zegereeks van Bayern in de Euroleague is voorbij. Na drie overwinningen op rij verloor de ploeg uit München dinsdagavond ondanks een geweldige strijd met 66:71 (29:28) bij het als tweede geplaatste FC Barcelona en gleed het opnieuw uit de play-off plaatsen.

Het team van de Italiaanse coach Andrea Trinchieri staat negende met een record van 11:12 overwinningen. De beste scorers voor de ploeg uit München waren Vladimir Lucic (16 punten) en Ognjen Jaramaz (15).

In het eerste kwart, waren beide verdedigingslinies in beeld. Na tien minuten hadden zowel de Catalanen als FC Bayern slechts negen punten gescoord. In de tweede periode werd het wat doelgerichter. Met 29:28 gingen de gasten met een nipte voorsprong in een evenwichtige wedstrijd de kleedkamer in.

Barça maakt een spurt

Na de eindwissel bleef München aanvankelijk de betere ploeg, maar liet zich aan het eind van het derde kwart verrassen door FC Barcelona. Met een 8:0 run veranderden de gastheren een 33:37 in een 41:37.

In de laatste tien minuten, bleef het een spel van gelijken. De ploeg uit München draaide de wedstrijd snel om en stond 61-56 voor met nog iets minder dan vijf minuten te gaan. Twee minuten later stonden de tweevoudig Euroleague-kampioenen echter weer aan de leiding (63:61). De ploeg van Trinchieri kreeg in deze fase geen vat op de afstandsschutters van Barcelona rond topscorer Kyle Kuric (20 punten).

Al op donderdag (20:30/Magentasport) speelt de Duitse topclub weer in de Euroleague tegen Maccabi Tel Aviv.

FC Barcelona – Bayern München 71:66 (28:29)

Topscorers Barcelona: Kuric (20), Mirotic (13)
Bayern: Lucic (16), Jaramaz (15)