maandag, april 29, 2024
HomeLigue 1Balogun mist twee penalty's: Nice stoot Monaco van koppositie

Balogun mist twee penalty’s: Nice stoot Monaco van koppositie

In de topwedstrijd van Ligue 1 tussen Monaco en Nice (0:1) stonden Marcin Bulka en Folarin Balogun centraal. Voor de één was het een perfecte avond, voor de ander ging alles mis.

AS Monaco was onlangs gestruikeld tegen Lorient (2:2), maar had ook al voor speeldag 6 in Ligue 1 de top van de ranglijst verlaten. Nu reisde de vorige derde geplaatste ploeg, OGC Nice, naar het Principality met een overwinning tegen PSG achter de rug – een wedstrijd die niet dagelijks te verwachten was.

Vroeg in de wedstrijd passeerde de doorgebroken Golovin doelman Bulka en werd minimaal geraakt door diens verdediger Lotomba. Een strafschop werd toegekend voor de val – die middenaanvaller Balogun miste. Bulka hield de strafschop, die hard en vlak, maar onnauwkeurig werd ingeschoten (12e).

Kort voor rust werd duidelijk dat het niet de dag van Folarin Balogun zou worden. Vanuit een scherpe hoek raakte hij alleen de paal met zijn hoofd (45.+4).

Wederom krachtig, wederom laag, alleen centraler dan de eerste

Maar het zou nog erger worden: Nadat Minamino in de zestien ruw onderuit werd gehaald door Sanson, stoomde de voormalige Arsenal-spits Balogun opnieuw op vanaf de stip – en slaagde er eigenlijk opnieuw niet in om Bulka te verslaan (55.). Weer krachtig, weer laag, alleen centraler dan de eerste poging was de tweede.

De onsuccesvolle werkdag van de 22-jarige was snel voorbij toen zijn coach Adi Hütter hem wisselde voor Ben Yedder. De bezoekers voelden dat de voortekenen gunstig waren en raakten de lat met een kopbal van Ndayishimiye (77e). En toen gebeurde wat moest gebeuren: in de eerste minuut van de blessuretijd ging invaller-nieuwkomer Boga op een enorme solo en rondde magnifiek af voor het winnende doelpunt voor Nice in de topwedstrijd.