vrijdag, mei 17, 2024
HomeBasketballAlba verslaat Oldenburg en blijft aan kop

Alba verslaat Oldenburg en blijft aan kop

Alba Berlin heeft op speeldag 30 van de BBL zijn 19e overwinning van het seizoen geboekt. De hoofdstedelijke ploeg versloeg dinsdag EWE Baskets Oldenburg 92:86 (51:48) in een intense wedstrijd in eigen hal.
Zo blijft

Alba het team met de minste nederlagen in de BBL, maar heeft het nog wel een aantal inhaalwedstrijden te spelen. De beste scorers voor de Berlijners voor 4863 toeschouwers in de Mercedes-Benz Arena waren Jaleen Smith met 19 en Oscar da Silva met 14 punten. Max Heidegger was Oldenburg’s topscorer met 24 punten.

Alba coach Israel Gonzalez moest het stellen zonder Marcus Eriksson, Ben Lammers en Johannes Thiemann (spier hematoom in de kuit). Tegen de aanvallend sterke gasten ontwikkelde zich een levendige wedstrijd. Alba domineerde de rebounding, maar gunde zichzelf te veel balverlies. Zo stonden de Berlijners na de eerste periode 24:26 achter. In het tweede kwart minimaliseerde Alba hun fouten en dwong Oldenburg tot balverlies. Bij de pauze stonden de Berlijners nu net voor met 51:48.

Gonzalez bleef het doen zonder nationale speler Maodo Lo met het oog op het strakke speelschema. De wedstrijd werd fysieker en bleef gelijk opgaan. Met een 70:68 voorsprong voor Berlijn, ging het het laatste kwart in. Alba controleerde Oldenburgs topscorer Heidegger nu beter en kon dankzij betere scoringspercentages langzaam afstand nemen. In het midden van het laatste kwart was de voorsprong voor het eerst in de dubbele cijfers. Oldenburg hield stand, maar de Berlijners hielden de moed erin in een korfbalwedstrijd die lange tijd werd betwist en de voorsprong over de tijd droeg.

Alba Berlin – EWE Baskets Oldenburg 92:86 (51:48)
Beste scorers voor Berlijn: Smith (19), da Silva (14), Zoosman (13), Delow (12), Soumadje (10)
Topscorers voor Oldenburg: Heidegger (24), Pressey (13), Paulding (11), Holyfield (10), Odiase (10)