vrijdag, mei 17, 2024
HomeBasketballAlba verslaat gepromoveerd Vechta ondanks valse start - Bayern herstelt zich

Alba verslaat gepromoveerd Vechta ondanks valse start – Bayern herstelt zich

De topploegen komen steeds beter op dreef in de Bundesliga. Alba verslaat een tot nu toe foutloos gepromoveerd team. Bayern is 48 uur na een sportief debacle weer in een betere stemming

Alba Berlin boekte een belangrijke thuiszege in de Basketball Bundesliga en won een ongebruikelijke topper. De Berlijners wonnen zondag voor 6818 toeschouwers in de Max-Schmeling-Halle met 98-80 (54-44) van Rasta Vechta, dat tot dan toe ongeslagen was. In het begin hadden de Berlijners het echter moeilijk, een valse start van 6:23 bezorgde Alba aanvankelijk veel problemen. Een vroege time-out van hoofdcoach Israel Gonzalez, die Matt Thomas, die de laatste tijd constant had gespeeld, een pauze had gegeven, leidde echter tot een snelle reorganisatie. Na 13 minuten spelen leidde Berlijn voor het eerst en later in het derde kwart liep het zelfs weg met 19 punten.

“Ik hoop dat mijn spelers leren van deze wedstrijd. We moeten in elke wedstrijd vanaf het begin alles geven, zelfs na een Euroleague double-header. Het is elk jaar een grote uitdaging voor ons,” gaf Gonzalez later milde kritiek op zijn team. “Maar ik ben erg blij met hoe mijn team reageerde op de slechte start. We hebben een tandje bijgezet, vooral in de verdediging, en waren in staat om de wedstrijd om te draaien.”

De Berlijners hebben nu drie overwinningen en één verliespartij op hun naam staan. Beste scorers waren Matteo Spagnolo met 18 en Tim Schneider met 15 punten.

Bayern maakt het goed

FC Bayern München had ook geen moeite met hun verplichte taak. De ploeg uit München won met 97:62 (54:32) van Hakro Merlins Crailsheim en maakte daarmee de hoogste nederlaag in de Euroleague goed, 59:98 in Barcelona op vrijdag.

Hoofdcoach Pablo Laso gaf een aantal (potentiële) belangrijke spelers rust (Serge Ibaka, Devin Booker, Niels Giffey en Nick Weiler-Babb). Toptalent Ivan Charchenkov kreeg meer dan 19 minuten speeltijd.

Het team uit München liet geen enkele twijfel bestaan, al na zes minuten leidde FCBB met 21:8 en het behield deze dominantie de hele wedstrijd. Vijf spelers uit München, waaronder wereldkampioen Andreas Obst (twaalf punten), scoorden in de dubbele cijfers. De wedstrijd was al vroeg beslist na een sterke eerste helft van de Beiernaren.

“We hadden een hele moeilijke week, maar we zijn erin geslaagd om vanaf de eerste minuut met veel energie te spelen,” prees Laso zijn team.

Bamberg viert ook eerste zege in de competitie

Slechts een paar dagen na hun overtuigende overwinning in de bekerronde van 16 op de Hamburg Towers, hebben de Bamberg Baskets ook een stap uit de crisis in de competitie gezet. De voormalige seriekampioen versloeg hekkensluiter Weißenfels met 94-86 (58-43) – beide teams hadden voor de wedstrijddag nog geen overwinning geboekt. De beste scorer van Bamberg was Zach Copeland met 20 punten. Tegelijkertijd versloegen de Niners Chemnitz BG Göttingen met 77-63 (37-28) dankzij topscorer Jonas Richter (17).