dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballAlba neemt rode lantaarn over - Bayern verliest in Milaan

Alba neemt rode lantaarn over – Bayern verliest in Milaan

Alba Berlin komt maar niet op stoom in de Euroleague. In de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft verloren de Berlijners van Virtus Bologna en namen zo de rode lantaarn over. FC Bayern leed ondertussen een nederlaag in Milaan

De Euroleague blijft een rode lap voor Alba Berlin. De club uit de hoofdstad verloor vrijdagavond met 68:83 (27:48) van Virtus Bologna en leed zo zijn 16e nederlaag in zijn 19e wedstrijd van het seizoen – de Albatrossen staan nu onderaan na hun vierde nederlaag op rij en hebben vrijwel geen kans meer om de play-offs te halen.

Alba begon belabberd, scoorde slechts negen punten in het eerste kwart en kreeg er maar liefst 26 tegen. Het tweede en vierde kwart gingen ook verloren en ze wonnen alleen de derde periode met negen punten, wat betekende dat er geen manier was om de nederlaag ongedaan te maken. Wereldkampioen Johannes Thiemann en Matteo Spagnolo uit Bologna waren de topscorers voor 9589 toeschouwers met elk 13 punten.

Milan loopt weg bij Bayern in laatste kwart

FC Bayern München had ook niets om over te lachen, want ze verloren hun tweede wedstrijd in Italië in slechts een paar dagen. Ze verloren met 62:76 (27:34) bij Armani Milan onder leiding van de Duitse international Johannes Voigtmann – twee dagen eerder was FCB al verslagen door Virtus Bologna (83:85).

Alleen Serge Ibaka (16 punten) was in normale vorm in Milaan – aanvallend kwam er niet veel van terecht en het ontbrak aan intensiteit in de verdediging. München speelde geen goede eerste helft en stond verdiend achter bij de rust. Er was een comeback in het derde kwart, maar die was van korte duur. De thuisploeg kwam beslissend weg aan het begin van de laatste periode met een 20:2 run.

Met een record van acht overwinningen en elf nederlagen zou Bayern op dit moment niet genoeg zijn voor een play-off plaats. Voigtmann scoorde vijf punten voor de Italianen, terwijl Maodo Lo was uitgeschakeld met een dijbeenblessure.

Alba Berlijn – Virtus Bologna 68:83 (27:48)

Beste scorers Alba Berlin: Spagnolo (13), Thiemann (13), Brown (12)
Virtus Bologna: Dunston (12), Shengelia (12), Lundberg (11), Hackett (10)