dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballAlba gaat onderuit bij Fenerbahce - Hayes-Davis zet record neer

Alba gaat onderuit bij Fenerbahce – Hayes-Davis zet record neer

In de op twee na laatste Euroleague-wedstrijd van het seizoen heeft Alba niets om voor te spelen in Istanbul. Sportief gezien is er sowieso niets meer mogelijk voor de Berlijners. Een speler van Istanbul vestigt een record

Alba Berlin heeft de negende nederlaag op rij geleden in de Euroleague. De club uit de Bundesliga, die te weinig invallers had, verloor vrijdagavond met een duidelijke marge van 68:103 (40:52) bij de Turkse topploeg Fenerbahce Istanbul. Met nog twee speeldagen te gaan staat Alba onderaan met slechts vijf overwinningen. De beste scorer van Berlijn was Sterling Brown met 17 punten. Nigel Hayes-Davis scoorde een ongelooflijke 50 punten voor Fenerbahce – een Euroleague record.

Hoofdcoach Israel Gonzalez moest het nog steeds stellen zonder het geblesseerde Italiaanse duo Matteo Spagnolo en Gabriele Procida. Daarnaast was wereldkampioen Johannes Thiemann uitgeschakeld met rugklachten en moest ook center Yanni Wetzell op korte termijn verstek laten gaan. En de Turken in vorm voerden de druk vanaf het begin op. Alba stond 0:8 achter na minder dan een minuut

De Berlijners vonden nauwelijks middelen, vooral verdedigend. Fenerbahce vecht nog steeds voor een betere play-off positie en dat was duidelijk te zien. Berlin stond halverwege het tweede kwart al twintig punten achter (24:44). De bezoekers kwamen daarna echter beter in het spel en wisten de achterstand weer terug te brengen tot negen punten (40:49).

Fenerbahce werd echter weer serieus na de pauze. Alba kreeg aanvallend nauwelijks iets voor elkaar en de thuisploeg stond 33 punten voor aan het begin van het laatste kwart (86:53). De wedstrijd was toen al vroeg beslist, vooral omdat Berlijn nauwelijks weerstand bood.

Fenerbahce Istanbul – Alba Berlin 103:68 (52:40)

Beste scorers voor Istanbul: Hayes-Davis (50 punten), Motley (18), Dorsey (7)
Beste scorers voor Berlijn: Brown (17 punten), Hermannsson (12), Thomas (10)
Toeschouwers: 10781