dinsdag, april 30, 2024
HomeBasketballAlba en Bayern verliezen in de Euroleague

Alba en Bayern verliezen in de Euroleague

Zowel Alba Berlin als Bayern München hebben donderdagavond nederlagen geleden in de Euroleague. Terwijl de hoofdstedelijke ploeg verloor van Servië, werd München verslagen door de regerend titelhouders

De basketballers van Alba Berlin blijven onderaan staan in de Euroleague. De Duitse club verloor donderdagavond met 71:85 (42:51) van de Servische kampioen Rode Ster Belgrado. Het was de twaalfde nederlaag voor Alba in de 14e wedstrijd in de hoogste klasse. De beste Berlijnse scorers waren Louis Olinde met 13 punten en wereldkampioen Johannes Thiemann met twaalf.

De ploeg uit de Bundesliga ging aanvankelijk goed van start. Het spel ging gelijk op, maar beide teams speelden niet altijd met volle energie in de verdediging. Er waren een paar gaten. Vooral onder de korf had Alba merkbare problemen. Red Star kon daar tegen het einde van het eerste kwart beter gebruik van maken en iets afstand nemen.

Berlijn komt nooit echt dichtbij

Aan het begin van de tweede periode was de achterstand opgelopen tot negen punten (22:31). Hoewel de bezoekers daarna terugkwamen, moesten ze tegen het einde van de eerste helft de thuisploeg weer laten weglopen in de ketel van Belgrado.

Meteen na de pauze was de achterstand van Alba opgelopen tot 17 punten (42:59). De bezoekers misten nu te veel schoten en vonden niet meer de juiste oplossingen in de verdediging

Speciale wedstrijd voor Pablo Laso

De verdedigende Euroleague-kampioenen waren te sterk voor FC Bayern München. De basketbalclub uit de Bundesliga verloor donderdagavond duidelijk met 73:88 (37:42) bij Real Madrid. Met zes overwinningen en acht nederlagen blijft München in de middenmoot staan. De beste Bayern-scorer in Madrid was wereldkampioen Isaac Bonga met 15 punten.

Al voor de wedstrijd waren er ovaties voor Bayern-coach Pablo Laso. De Spanjaard coachte de club uit de hoofdstad van 2011 tot 2022 en won zes keer het Spaanse kampioenschap met Real en de Euroleague in 2015 en 2018. Het minutenlange applaus bij zijn eerste terugkeer in Madrid bracht zelfs een paar tranen in de ogen van de 56-jarige.

Bayern tijdelijk aan kop

Op het veld waren zijn spelers niet nauwkeurig genoeg. Bonga scoorde zijn eerste punten pas na een kleine vier minuten. München zat daarna in de wedstrijd en stond, zelfs zonder Andreas Obst, 23:19 voor (10e minuut) nadat het van afstand had gescoord. De titelkandidaten uit Madrid draaiden de wedstrijd om voor rust (37:42/20e minuut).

Net als in het begin kende München een slechte start in het derde kwart. Real breidde de voorsprong uit tot twaalf punten (45:57/26). Bayern vocht zich echter terug en ging de laatste periode in met een achterstand van zes punten (57:63/30). Het vierde kwart liet zien hoe sterk de aanvoerders van de Euroleague zijn. Real liep snel weg (59:77/36) en besliste de wedstrijd in eigen voordeel.

Red Star Belgrado – Alba Berlijn 85:71 (51:42)

Beste scorers voor Belgrado: Nedovic (20 punten), Giedraitis (19), Teodosic (12), Davidovac (10)
Beste scorers voor Berlijn: Olinde (13), Thiemann (12)
Toeschouwers: 17.993

Real Madrid – Bayern München 88:73 (42:37)

Beste scorers voor Madrid: Llull (16 punten), Campazzo (13), Hezonja (12), Poirier (11), Rodriguez (11).
Beste scorers voor München: Bonga (15), Booker (14), Edwards (11), Francisco (11)