zondag, april 28, 2024
HomeBasketballAlba Berlin geeft duidelijke thuisnederlaag toe tegen Real

Alba Berlin geeft duidelijke thuisnederlaag toe tegen Real

Alba Berlin heeft duidelijk zijn eerste thuiswedstrijd na de Corona onderbreking verloren. De Duitse basketbalkampioenen hebben donderdagavond in de Euroleague met 74 tegen 89 verloren van de Spaanse topclub Real Madrid.

Alle Alba spelers zijn sinds woensdag terug uit de quarantaine van Corona. Johannes Thiemann en Jonas Mattisseck waren echter nog niet terug tegen Real. De Berlijners hadden een paar minuten nodig om hun weg in het spel te vinden. Onder aanvoering van Maodo Lo vonden ze daarna beter hun ritme en de nationale speler zette de gastheren halverwege het eerste kwart voor het eerst aan de leiding (11:8).

Alba bleef offensief worstelen voor 1600 toeschouwers, maakte te veel fouten en miste te veel worpen. Ze misten ook de nodige grip op het defensieve einde. Ze hebben maar twee overtredingen begaan in de eerste helft. Real strafte deze fouten onmiddellijk af en liep uit naar 15 punten (33:48).

Na de eindwisseling kwam Alba met veel meer energie uit de kleedkamer en vocht zich terug tot binnen vier punten (46:50). De Spanjaarden bleven niet onder de indruk en speelden hun voordeel onder de basket. Voor het laatste kwart was de achterstand weer 17 punten (56:73) – en de wedstrijd was zo goed als beslist.

Voor de Berlijners was het de twaalfde nederlaag in de 18e wedstrijd. De beste Alba scorers waren Lo met 21 punten en Marcus Eriksson en Ben Lamers met elk tien punten.

Alba Berlijn – Real Madrid 74:89 (36:48)

Topscorers: Lo (21), Eriksson (10), Lammers (10) voor Berlijn – Heurtel (17), Poirier (13), Yasubele (12), Thompkins (10) voor Madrid. – Toeschouwers: 1600