donderdag, maart 28, 2024
HomeSerie AAbraham redt punt op terugkeer Dybala naar Turijn

Abraham redt punt op terugkeer Dybala naar Turijn

Zowel AS Roma als Juventus Turijn blijven ongeslagen na de derde speeldag: Er was geen winnaar in het directe duel na 90 minuten.

Maar al na één minuut waren alle ogen niet meer gericht op de nieuwe nummer 21 van Rome, maar op Vlahovic, de aanvaller van Juve, die een vrije trap nam. Een veelbelovende positie, zo’n 25 meter van het doel – de Serviër liet zich die niet ontnemen: Hij tilde de bal over de muur en in de rechterbovenhoek. De bal raakte de lat en ging vervolgens in het net (2e helft).

Locatelli’s doelpunt telt niet

Na de perfecte start, slaagde de Oude Dame erin om de wedstrijd te controleren naarmate de wedstrijd vorderde. Roma was nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Szczesny, terwijl Juve kansen kreeg om de 2-0 te maken.

Eerst verzuimde Cuadrado te scoren tegen Rui Patricio in het doel van de bezoekers (16e), even later jubelden de Bianconeri over het vermeende doelpunt van Locatelli (25e), maar na het bekijken van de beelden werd het doelpunt teruggehaald wegens een eerdere handsbal van Vlahovic.

Abraham maakt gelijk voor Roma

Na de pauze bleef Juve aanvankelijk de betere ploeg, met Cuadrado (55e) en Alex Sandro (62e) die voor doelgevaar zorgden. Daarna beperkte de thuisploeg zich echter tot reageren – en Abraham naderde eerst en voerde daarna uit.

Eerst miste de spits van de gasten met een schot uit de draai (68e). Kort daarna ging hij op voor een kopbal nadat Dybala een hoekschop bij de tweede paal had geslepen en zette de bal voor het doel. Szczesny was van dichtbij machteloos en kon de gelijkmaker niet voorkomen (69.).

Het Turijnse team kon tot het einde geen uitweg vinden uit hun lethargie. Maar omdat Rome geen gevaar meer kon stichten, bleef de stand 1-1. Beide ploegen blijven dus zonder nederlaag in het nog jonge seizoen.

De volgende speeldag in de Serie A staat deze week al op het programma: Juve ontvangt woensdag La Spezia (20.45 uur). De dag ervoor (20.45) speelt Roma hun thuiswedstrijd tegen AC Monza.