zaterdag, april 20, 2024
HomePremier League90.+8! Fabio Carvalho bezorgt Liverpool last-minute zege tegen Newcastle

90.+8! Fabio Carvalho bezorgt Liverpool last-minute zege tegen Newcastle

Liverpool FC vocht zich terug naar hun tweede overwinning van het seizoen – en zij deden dat na een 0:1 achterstand. Fabio Carvalho scoorde laat tegen Newcastle United om de 2-1 te maken.
In een wedstrijd die keer op keer hard bevochten werd, begon Liverpool superieur, maar de Reds creëerden zelden gevaarlijke scoringskansen. De beste kans werd na ruim een half uur gemist door Luis Diaz na een sterke pass van Roberto Firmino (34e).

Isak scoort bij debuut

Newcastle maakte het de tegenstander moeilijk door goed gepositioneerd te zijn en creëerde zelf aanvallende kansen: Fraser schoot over het Liverpool-doel (18e), Trippier nam een vrije trap te centraal (29e).

Toen kwam Isak: De voormalige Dortmund-speler was tot nu toe vooral bezig geweest met het overlopen van de centrumverdedigers van Liverpool. In een fase van druk voor de Reds, echter, plaatste Longstaff een bal door naar Isak, die van Real Sociedad was gekomen en aan de rechterkant was binnengelopen. De spits maakte het ijskoud af om de bezoekers op voorsprong te zetten (38e).

Isak’s tweede doelpunt telt niet, Fabio Carvalho scoort in de laatste seconde

Daarna zette Liverpool druk op de bezoekers, maar er kwam niets uit. Luis Diaz faalde twee keer in korte tijd (79e, 81e), maar toen kwam de laatste actie, een hoekschop voor de Reds – diep in de blessuretijd. Salah kreeg de bal niet in het doel, maar Newcastle ruimde de situatie ook niet op – en dus stofte Fabio Carvalho van dichtbij af (90.+8).

Met dit doelpunt in de laatste minuut, verzekerde Liverpool zich van hun tweede overwinning op rij. Newcastle, aan de andere kant, moet hun eerste nederlaag van het seizoen slikken. Zaterdag komen beide ploegen weer in actie: Liverpool speelt om 13.30 uur de Merseyside derby bij Everton FC. Kort daarna (16.00 uur) is Newcastle gastheer voor Crystal Palace.