dinsdag, mei 14, 2024
HomePremier League90.+3! Joker Rashford schiet ManUnited naar 4e plaats

90.+3! Joker Rashford schiet ManUnited naar 4e plaats

De race om de 4e plaats is bijzonder krap in de Premier League, thuis tegen West Ham had Manchester United de kans om grote punten te pakken – en deed dat laat in de blessuretijd dankzij invaller Marcus Rashford.

Ralf Rangnick heeft maar één wijziging aangebracht ten opzichte van de 3-1 nederlaag bij Brentford FC: Lindelöf, wiens huis tijdens die wedstrijd was opengebroken – zijn familie had zich in een kamer gebarricadeerd – ontbrak in de ploeg. Maguire begon in zijn plaats en droeg de aanvoerdersarmband.

In de zes punten wedstrijd in de strijd om de vierde plaats gebeurde er aanvankelijk verrassend weinig, waarbij geen van beide teams scoorde in de eerste helft. United had meer van het spel en de enkele aanvallende bewegingen, maar Areola werd nooit serieus op de proef gesteld. Zouma veroorzaakte een korte opschudding toen hij Cristiano Ronaldo neerhaalde in het strafschopgebied, maar Jonathan Moss’s fluitje bleef stil (36e minuut).

Varane snuffelt aan de leiding

Na de hervatting werd ManUnited steeds moediger en na 50 minuten loste Fred zijn eerste schot op het doel van de Hammers – maar Areola bracht knap redding op de poging van de Braziliaan. West Ham werd hierdoor geïnspireerd en probeerde kort daarna zelf iets. Bowen schoot van elf meter naar het rechter buitennet (54.). De aanvallen werden steeds vastberadener, Varane snuffelde aan de voorsprong met een kopbal na een corner van Alex Telles (58.).

Er gebeurde echter lange tijd niets en Rangnick haalde al zijn aanvallende potentieel naar boven met Rashford, Cavani en Martial. De moedige aanpak in de slotfase werd bijna afgestraft toen Soucek na een corner aan de linkerkant ternauwernood voorlangs kopte (87e). Bijna in de tegenaanval probeerde Cristiano Ronaldo het voor ManUnited, maar Areola maakte een veilige save (90e).

All three jokers sting

De Rode Duivels wisten met de laatste actie van de wedstrijd de winnende te scoren – en alle drie de jokers waren erbij betrokken: Martial bediende Cavani aan de linkerkant van het strafschopgebied, de Uruguayaan speelde vlak en precies door het vijfmetergebied. Rashford was er ingelopen en hoefde de bal alleen maar over de lijn te duwen (90.+3) – Old Trafford stond op zijn kop!

Manchester United haalde in de slotseconde de belangrijke punten binnen en verdrong West Ham van de vierde plaats. Na de internationale onderbreking speelt de ploeg van Rangnick tegen Middlesbrough in de FA Cup (4 februari, 21.00 uur).