donderdag, maart 28, 2024
HomeEsports50.000 dollar vrijgemaakt: eFootball Championship Open beslist

50.000 dollar vrijgemaakt: eFootball Championship Open beslist

Op zondag vielen er vier beslissingen voor de wereldtitel op het eFootball Championship Open. Terwijl de enige Duitse deelnemer met lege handen bleef staan, wonnen de kampioenen elk 13.000 US dollar.

Braziliaan houdt het hoofd koel vanaf de plek

Bij de eerste achterstand tegen de soevereine winnaars van Groep B, ‘SalifAlhacker55’ uit Jordanië, lukte het de uiteindelijke wereldkampioenen pas in de 92e minuut om gelijk te maken. In de extra tijd vielen geen doelpunten meer, zodat strafschoppen de wedstrijd moesten beslissen. Na talrijke missers van beide spelers werd de eindstand 2-1 in het voordeel van de 21-jarige Braziliaan.

Ondertussen was het niet minder close op de Xbox. Na elk twee overwinningen hadden Italië’s ‘xNaples17x’ en Argentinië’s ‘Ivanmelian’ zich geplaatst voor de finale – en leverden vanaf het begin een eersteklas uitwisseling van slagen: minder dan tien minuten waren verstreken voordat de score al 1-1 was nadat Argentinië de leiding had genomen en Italië gelijk had gemaakt.

Na de pauze kwam ‘xNaples17x’ op voorsprong, maar door een laat doelpunt in de 88e minuut werd het 2-2 en moest er extra tijd worden gespeeld. Deze keer, echter, was er geen drama vanaf de plek. In de 112e minuut rondde de Italiaan een laatste aanval consequent af om een 3-2 zege op de Microsoft console veilig te stellen.

Onbedreigde kampioen in stoomfinale

Ondertussen kwam de grootste overwinning van de dag in de strijd en de kroon van de Steam-gamers. Met ‘Ner-‘ en ‘Verdy_Takai_’ hadden een Peruviaan en een Japanner in de groepsfase gezegevierd. Verdy_Takai, die in de groepsfase al niet te stoppen was, liet in de finale geen steekje vallen.

De ene aanvalsgolf na de andere stortte in op ‘Ner-‘, en bij de rust was de stand al 2:0. Dienovereenkomstig moest de Zuid-Amerikaan in de tweede helft het risico verhogen, maar kreeg na een goed uur spelen het beslissende derde doelpunt tegen, dat kort voor het einde werd gevolgd door de 4:0.

Eindelijk werd er een mobiele kampioen gekroond. Een Duitse deelnemer, ‘Khanhs’, deed ook mee op het mobiele toestel, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats in groep A. Te sterk was ‘ig_as’. Te sterk was ‘ig_asgard_azizi’ uit Indonesië geweest, die vervolgens in de finale tegenover de Braziliaan ‘SERGIGAME’ kwam te staan.

Derde overtime brengt tweede titel naar Azië

In de laatste wedstrijd van de Championship Open lieten beide spelers hoogstaand spel zien en gaven elkaar geen millimeter toe. De Indonesiër nam een vroege voorsprong voordat de Braziliaan voor de rust gelijk maakte en na de pauze zelfs de leiding nam.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd beslist was, maar een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd redde ‘ig_asgard_azizi’ het gelijkspel en de derde extra tijd van de dag.

De winnaar van groep A hield in de nasleep het hoofd koel. SERGIGAME’ daarentegen kon de schok van de late gelijkmaker niet meer te boven komen. Enkele minuten na de hervatting moest de Braziliaan de 2:3 toestaan, voordat de Indonesiër in de 116e minuut alles duidelijk maakte en de tweede trofee van de avond naar Azië bracht.