donderdag, april 25, 2024
HomeBasketball4:2 tegen de Timberwolves: Memphis voor het eerst sinds 2015 terug in...

4:2 tegen de Timberwolves: Memphis voor het eerst sinds 2015 terug in de kwartfinales

De Memphis Grizzlies hebben in de zesde wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves de overhand gekregen en de eerste-ronde-serie met 4:2 gewonnen. Nu is het op naar de kwartfinale tegen de Golden State Warriors.

Op vrijdagavond (plaatselijke tijd) kwamen de Grizzlies terug van een grote achterstand in het derde kwart om uiteindelijk met 114-106 te winnen, waarbij ze in het laatste kwart hun eerste voorsprong van de tweede helft namen op 101-99. Al in de wedstrijden daarvoor waren de Timberwolves kort voor het einde ingestort.

Anthony Edwards scoorde 30 punten voor de thuisploeg en was daarmee de beste scorer van de wedstrijd. Desmond Bane en Dillon Brooks scoorden elk 23 punten voor de Grizzlies. Jongeling Jo Morant had 17 punten en elf assists.

Als het op één na beste team in de Western Conference waren de Grizzlies favoriet bij de eerste ronde en hebben ze nu het thuisvoordeel in de kwartfinales tegen de Warriors.

Kleber tegen de Suns, Theis tegen de verdedigende kampioenen

De kwartfinales beginnen zondag voor Memphis. In de andere halve finale van de Western Conference neemt de Duitse international Maxi Kleber het met de Dallas Mavericks op tegen de Phoenix Suns.

In het oosten staan de Bolton Celtics met Daniel Theis tegenover de titelverdediger Milwaukee Bucks, en de Miami Heat speelt tegen de Philadelphia 76ers, die het moeten stellen zonder hun sterspits Joel Embiid. Embiid liep donderdag in de zesde ontmoeting met de Toronto Raptors een gebroken oogkas op na een botsing met Pascal Siakam en zal weken uitgeschakeld zijn.