vrijdag, mei 10, 2024
HomePremier LeagueZesde treffer op rij: City nog steeds ongeslagen ondanks Rodrigo's afwezigheid

Zesde treffer op rij: City nog steeds ongeslagen ondanks Rodrigo’s afwezigheid

18 punten uit de eerste zes wedstrijden, zelfs de Champions League-opener tegen Rode Ster Belgrado op dinsdag was een succes – het gaat goed met Manchester City. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Nottingham begonnen de Skyblues enorm dominant en brachten ze de voorsprong na verloop van tijd op het bord – zelfs zonder Rodrigo, die na rust de controle verloor en van het veld werd gestuurd.
Pep Guardiola bracht drie dagen na de 3-1 nederlaag in Belgrado drie wijzigingen aan: ex-Dortmund Akanji, ex-Leipzig Gvardiol en Doku kwamen erin voor Aké, Sergio Gomez en de geblesseerde Bernardo Silva.

Voor Nottingham stonden onder andere voormalig Bundesliga-prof Niakhaté, Mangala en Awoniyi aan de aftrap.

Puur balbezit – Nottingham kan de weg niet vinden

Rodrigo niet onder controle – City met tien man voor een helft

City moest een helft met minder spelers spelen, trok zich iets verder terug en liet de bezoekers aan de bal. Maar ze wisten zelden wat ze ermee moesten doen, dus het was een moeizame wedstrijd zonder hoogtepunten.

Haaland mist de beslissing

Avoniyi had de beste kans, maar hij tilde de bal over Ederson heen (57e), anders hoefde de Braziliaan niet in te grijpen. Aan de andere kant miste Haaland de beslissing aan het begin van de slotfase (77.).

Ook in de laatste minuten kreeg Nottingham PS niet op het veld, met Elanga’s enige test voor Ederson was de wedstrijd bijna voorbij (90.+5). Zo vierde Manchester City hun zesde overwinning in de competitie op rij en blijft het bovenaan staan.

De volgende Engelse week staat op het programma voor City: De Skyblues worden dinsdag in de League Cup uitgedaagd door Newcastle United. Nottingham speelt pas volgende week zondag weer, als ze gastheer zijn van de Bees.