vrijdag, mei 3, 2024
HomeBundesligaWoedende eerste helft: Leipzig viert opnieuw klinkende zege

Woedende eerste helft: Leipzig viert opnieuw klinkende zege

RB Leipzig heeft een belangrijke zege geboekt in de race om de Champions League. In een 3-0 overwinning op TSG Hoffenheim, scoorden de Saksen al hun doelpunten voor het fluitsignaal van de rust.

Leipzig-trainer Domenico Tedesco heeft vijf wijzigingen aangebracht in zijn basiself na het 1-1 gelijkspel met Atalanta Bergamo in de Europa League: Simakan, Mukiele, Forsberg, Szoboszlai en Halstenberg begonnen voor Klostermann, Henrichs, Angelino, Dani Olmo en Silva (allen op de bank). De laatste vierde zijn comeback in het eerste elftal na 323 dagen.

Hoffenheim coach Sebastian Hoeneß moest het doen zonder tal van spelers als gevolg van schorsingen, Corona infecties en blessures. Daarom veranderde hij vier posities na de 1:2 tegen VfL Bochum: Richards, Nordtveit, Posch en Rutter kwamen in de basisopstelling voor Akpoguma, Vogt, Raum (allen geel schorsing) en Grillitsch (spierblessure) – zo werd de gehele driemansachterste linie opnieuw bemand.

Nkunku zet RB al vroeg op het winnende spoor

Szoboszlai brengen de voorlopige beslissing voor de pauze

Na deze scène nam de thuisploeg wat gas terug, trok zich terug op eigen helft en liet de Kraichgauers de bal hebben. TSG had moeite om kansen te creëren tegen de grijpgrage Leipzigers. Alleen een vrije trap van Kramaric zorgde voor kortstondig gevaar in de RB zestien (40e).

Het leek erop dat beide ploegen zich bij rust al hadden neergelegd bij een 2-0 voorsprong, maar toen kreeg Simakan bij een tegenaanval op rechts alle ruimte. Na zijn voorzet belandde de bal via Nkunku bij Szoboszlai, die van dichtbij scoorde – waardoor de Fransman na Sancho de tweede Bundesliga-speler wordt die in één seizoen minstens 15 keer scoort en het doelpunt voor zijn rekening neemt.

Na de hervatting werd het spel wat vlakker. De Kraichgauers lieten de bal grotendeels op eigen helft circuleren en kwamen niet gevaarlijk in het laatste derde. Hoewel RB veel minder investeerde dan in de beginfase van de wedstrijd, slaagden ze er toch in tweemaal voor doel te komen: Szoboszlai (74e) en invaller Dani Olmo (83e) misten uit kansrijke posities. Daarom bleef de score 3-0 tot het einde.

TSG nu zeven punten achter RB

Door de overwinning neemt Leipzig afstand van zijn directe rivalen in de race om de Champions League tot zeven punten. Voor Hoffenheim, dat voor de derde keer op rij verloor, is een plaats in de hoogste klasse nu een ver vooruitzicht.