woensdag, mei 15, 2024
HomeFootballWerner betrokken bij alle doelpunten: Chelsea vecht zich naar kwartfinales

Werner betrokken bij alle doelpunten: Chelsea vecht zich naar kwartfinales

Chelsea FC worstelde zich naar een 3-2 zege op Luton Town. De favorieten kwamen twee keer op achterstand bij de laatste 16 van de FA Cup, maar draaiden de wedstrijd om dankzij een dominante tweede helft.

Chelsea had afgelopen zondag in de finale van de League Cup tegen Liverpool (10:11 na strafschoppen) zijn eerste kans om de beker te winnen gemist, zodat de Blues alleen nog de FA Cup overhielden als kans om een nationale beker te winnen. Voor de ronde van 16 tegen tweedeklasser Luton Town heeft Chelsea-coach Thomas Tuchel een elftal opgesteld waarin negen posities zijn gewijzigd. Alleen Rüdiger en Mount stonden tegen Liverpool al in de basisopstelling. Werner mocht ook vanaf het begin beginnen.

Genoeg over de favorieten – Luton trok vanaf de aftrap de aandacht: de Championship-ploeg die zesde staat, maakte een vliegende start toen Berry na minder dan twee minuten een corner vanaf de linkerkant raak schoot. Burke liet de bal bij de eerste paal over zijn hoofd glippen en mikte de bal in de verre hoek (2e). De verrassing was perfect: Luton leidde tegen Chelsea!

De furieuze start van Luton kreeg echter een domper toen doelman Steer bij het uitlopen geblesseerd raakte en gewisseld moest worden (14e). Dat de club uit de tweede divisie een waardige vervanger op de positie van de doelman heeft, zou kort daarna blijken. Maar eerst maakte Chelsea gelijk: Saul kreeg de bal op de strafschoplijn via Werner. De Spanjaard nam de maat en schoot in de rechter benedenhoek (27e).

Cornick shockeert Chelsea voor rust

Chelsea begon aan een periode van druk met verschillende goede afwerkingen. Isted, nu in doel voor Luton, verijdelde echter kansen van Saul (32e), Kenedy (33e) en Lukaku (35e). Te midden van de Londense druk, stond Cornick plots alleen voor Kepa. De spits zette veilig om in de rechterhoek – en opnieuw leidde de tweedeklasser (40.).

Na de wisseling van de einden, speelden de bezoekers uit Londen bijna uitsluitend. Alleen het aanvallende spel van Chelsea miste precisie en dus waren er aanvankelijk geen gevaarlijke afwerkingen. Maar toen sloeg Loftus-Cheek een op maat gesneden bal naar Werner, die de bal met het eerste contact aannam en met het tweede afmaakte voor de gelijkmaker (68e).

Niets komt van Luton – Lukaku beslist

Even later kreeg Luton het volgende doelpunt tegen: Werner legde de bal voor op Lukaku, die van dichtbij scoorde (78.).

De wedstrijd was gekeerd en Chelsea bracht de overwinning nu zelfverzekerd en veilig over de eindstreep. Met meer zelfvertrouwen dan bij rust kon worden verwacht. Luton maakte het de Club Wereldkampioenen moeilijk, maar kon niet voortbouwen op hun sterke eerste helft.

Het is weer competitie voor beide teams komende zaterdag als Luton het opneemt tegen Middlesbrough FC in de Championship (16:00). Op hetzelfde moment, is Chelsea FC te gast bij Burnley FC.