vrijdag, april 26, 2024
HomeMMAWereldkampioenschappen judo: Menz wint eerste Duitse medaille

Wereldkampioenschappen judo: Menz wint eerste Duitse medaille

Katharina Menz (Backnang) heeft bij de opening van de wereldkampioenschappen in Tasjkent, Oezbekistan, de eerste medaille voor de Duitse judobond gewonnen.

Katharina Menz (Backnang) heeft bij de start van de wereldkampioenschappen in Tasjkent, Oezbekistan, de eerste medaille voor de Duitse judobond gewonnen. In de finale van de gewichtsklasse tot 48 kg verloor Menz, die zaterdag haar 32e verjaardag viert, van titelverdedigster Natsumi Tsunoda (Japan) en won zilver. Het brons ging naar Assunta Scutto (Italië) en Abiba Abushakynova (Kazachstan).

Moritz Plafky (Hennef) werd uitgeschakeld in de categorie 60 kg bij de mannen. De 26-jarige had een zware openingsloting en verloor van de Japanse Olympisch kampioen en drievoudig wereldkampioen Naohisa Takato in zijn eerste voorrondegevecht.