donderdag, maart 28, 2024
HomeBasketballWarriors komen terug van 19 punten achterstand: Tweede zege tegen Dallas

Warriors komen terug van 19 punten achterstand: Tweede zege tegen Dallas

De Golden State Warriors hebben hun tweede play-offwedstrijd tegen de Dallas Mavericks gewonnen, ondanks een achterstand van 19 punten op één punt

Steph Curry, Klay Thompson en Co. namen vrijdagavond (plaatselijke tijd) voor het eerst de leiding bij 86-85 in het laatste kwart in een 126-117 zege en lieten de Texanen niet meer passeren. De Mavericks rond Oranje-international Maxi Kleber, die voor het eerst sinds het kampioenschap met Dirk Nowitzki elf jaar geleden weer in de finale van de Western Conference staan, verspeelden daarmee een veel betere uitgangspositie voor de twee thuiswedstrijden in Dallas op zondag en dinsdag.

“De ervaring en de chemie – we hebben die mentaliteit dat we nooit echt uit zijn. We geloven in onszelf,” zei Curry na de 200e playoff-zege in de geschiedenis van de Warriors. Alleen de Los Angeles Lakers, Boston Celtics, Philadelphia 76ers en San Antonio Spurs hebben dat punt in de NBA bereikt. Curry was de beste scorer voor de gastheren met 32 punten.

De Mavericks rond hun ster Luka Doncic hadden in de eerste helft alles onder controle en legden de fans in San Francisco keer op keer het zwijgen op. Zelfs aan het einde van het derde kwart, dat de Warriors met 25 tegen 13 wonnen, stonden de bezoekers nog steeds voor – maar toen was de wedstrijd al uit hun handen geglipt. Doncic eindigde de wedstrijd als de beste werper met 42 punten. Met zijn zevende play-off wedstrijd met minstens 40 punten evenaarde hij het record van Nowitzki’s Mavericks. Kleber raakte één van zijn vijf pogingen en noteerde drie punten.

“We moeten beter doen. Als we drie of vier drietjes proberen en missen, dan moeten we dichter bij de basket komen. Misschien is dat een ervaring ding,” zei Mavericks coach Jason Kidd. “We stierven in het derde kwart door zoveel driepunters te proberen en er maar twee te raken. “