zaterdag, april 27, 2024
HomeLa LigaVoor wedstrijd Bayern: Geblesseerd duo vertroebelt groot Dembelé-gala

Voor wedstrijd Bayern: Geblesseerd duo vertroebelt groot Dembelé-gala

FC Barcelona blijft dicht bij Real Madrid in La Liga en heeft zich opgewarmd voor de Champions League-clash met FC Bayern. Na de 4-0 overwinning op Bilbao gingen Xavi’s gedachten echter uit naar twee nieuwe geblesseerde spelers.

De gedachten van FC Barcelona gingen waarschijnlijk al uit naar de immens belangrijke Champions League thuiswedstrijd tegen FC Bayern München op woensdag vanaf zondagavond 21.23 uur. De zogenaamd onaangename wedstrijd tegen Bilbao was al in minuut 22 beslist, omdat de Basken in Camp Nou aanvallend en verdedigend geen plaats hadden.
De ontmoeting, die in de aanloop zoveel verhalen te bieden had rond “Golden Boy” Gavi, de terugkerende coach Ernesto Valverde of droomstarter Robert Lewandowski, miste al vroeg spanning. Lewandowski zet de bal klaar voor Dembelé – 1:0 (12e). Dembelé zette Lewandowski op – 3:0 (22.). Tussendoor stuurde Dembelé Sergi Roberto het strafschopgebied in, die voor het tweede doelpunt had gezorgd (18.).

Gavi en Sergi Roberto moeten naar beneden

Voor Bilbao, dat ook veteraan Ander Herrea na 21 minuten moest vervangen vanwege een blessure, ging vrijwel alles mis. Maar de eerste periode kende ook een domper voor de thuisploeg, want na 34 minuten verliet Gavi het veld met een van pijn vertrokken gezicht. Alex Garcia had de jonge bestuurder hard in zijn lies geraakt.

Na de wissel wisselde Barcelona tussen administratieve modus en hoge pressing in het strafschopgebied van de tegenstander. Na 63 minuten haalde Xavi drie belangrijke spelers van het veld: Lewandowski, Pedri en Koundé. Het goede nieuws voor de fans in Camp Nou: Dembelé stond nog op het veld.

De wereldkampioen was zondag niet te stoppen, in minuut 73 verzamelde de Fransman al zijn vierde scorepunt, toen hij Ferran Torres perfect de baan in stuurde. Vanuit de rechterhoek van het vijfmetergebied tunnelde de Spanjaard vanuit een draai zijn landgenoot Unai Simon.

De bijna perfecte avond voor de Catalanen werd kort voor het einde ontsierd door Sergi Roberto. De rechtsback blesseerde zijn schouder zo ernstig bij een tackle in zijn eigen strafschopgebied dat hij in een golf caddy van het veld moest worden gereden. Barça schreef later over een “ontwrichte linkerschouder”. Net als bij Gavi, is zijn betrokkenheid tegen Bayern op woensdag zeer onzeker.