donderdag, mei 9, 2024
HomeNBAVolgende tegenslag voor de Nets: Hartenstein wint duel met Schröder

Volgende tegenslag voor de Nets: Hartenstein wint duel met Schröder

De play-offhoop van de Brooklyn Nets vervaagt steeds meer. Zaterdagavond leed de ploeg van wereldkampioen Dennis Schröder de zesde nederlaag op rij – tegen stadsrivalen de New York Knicks, voor wie Isaiah Hartenstein ook een goede prestatie leverde

Krakende dunks, goed werk op de borden – en een blok tegen Dennis Schröder: Isaiah Hartenstein stond mede garant voor de 105:93 overwinning van de New York Knicks op hun stadsrivalen uit Brooklyn. De Duitse center was goed voor 17 punten en negen rebounds (waaronder vier aanvallende rebounds) en verzamelde ook vier steals en twee blocks.

Dennis Schröder daarentegen had een wat mindere dag op het vroege tip-off tijdstip om 12 uur (lokale tijd). De aanvoerder van het DBB-team scoorde negen punten en raakte slechts vier van zijn 14 veldpogingen. Net als de rest van zijn collega’s had hij weinig te zeggen in de aanval in de laatste periode.

Maar laten we bij het begin beginnen: geen van beide teams had lang nodig om hun aanvallende ritme te vinden, ondanks het ongewoon vroege tijdstip. Knicks guard Miles McBride (26 punten, 6/12 driepunters) was thuis in Madison Square Garden vanaf het begin in vorm, terwijl Brooklyn goed vocht. Geen van beide ploegen was in staat een voorsprong van twee cijfers te nemen in de eerste drie kwarten

Bridges’ buzzer-beater vanaf eigen helft

Toch kende de wedstrijd een paar hoogtepunten, zoals een blok van Hartenstein op een drive van Schröder – of toen Mikal Bridges (18 punten) een buzzer-beater vanaf eigen helft binnensloeg: Aan het einde van de eerste helft kregen de Nets de bal met nog 1,7 seconden op de klok. Terwijl sommige van zijn teamgenoten zich al naar de kleedkamer draaiden, pakte Bridges de bal, stuurde hem op een lange reis vanaf zijn eigen driepuntslijn terwijl de sirene klonk – en scoorde.

Uiteindelijk gingen de Knicks met een 80:77 voorsprong het vierde kwart in, maar toen kwam er snel een einde aan de opwinding. New York begon aan een 12:0 run in de openingsminuten van de periode, waaraan de sterke Donte DiVincenzo (31 in totaal) alleen al tien punten bijdroeg. Brooklyn werd helemaal koud en raakte slechts 28 procent van zijn schoten in het vierde kwart. Schröder (0/4 FG in het kwart) had ook pech, met een driepunter die al in de basket leek te liggen maar er toch uit viel.

In deze fase was Hartenstein opnieuw de winnaar van een drive van Schröder in het Duits-Duitse duel en konden de Nets het niet meer dichttimmeren. Brooklyn (26-45) verliest na hun zesde nederlaag op rij langzaam maar zeker terrein op de tiende plaats, die momenteel wordt bezet door de Atlanta Hawks (30-39) en recht geeft op deelname aan het play-in toernooi. De Knicks staan op de vijfde plaats in de Eastern Conference met 42 overwinningen en 28 nederlagen.