vrijdag, mei 10, 2024
HomeBasketballVolgende Oldenburg teken van leven - Ulm verliest van Ljubljana

Volgende Oldenburg teken van leven – Ulm verliest van Ljubljana

De EWE Baskets Oldenburg hebben onder de nieuwe coach Ingo Freyer de volgende wedstrijd in de degradatiestrijd van de BBL gewonnen – en hoe! Internationaal was er niets te halen voor de Duitse vertegenwoordigers.

De struikelende oud-kampioenen en bekerwinnaars EWE Baskets Oldenburg hebben weer een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om in de BBL te blijven. Met een 110-103 (61-50) overwinning op Fraport Skyliners Frankfurt, dichtte de laatst geplaatste ploeg op de ranglijst de kloof met zijn naaste rivaal, s.Oliver Würzburg, en schoof op tot op twee punten van de Hessians.

Voor de bekerwinnaars van 2015, die in 2017 tweede werden, was het pas hun vierde zege in de 19e wedstrijd van het seizoen. De matchwinner voor de Donnervögel, die sinds kort worden gecoacht door oud-international Ingo Freyer, was Max Heidegger met 27 punten.
Zwakke tweede helft: Ulm verliest van Ljubljana

ratiopharm Ulm heeft thuis weer verloren na vier thuisoverwinningen op rij. Woensdag verloren de Zwaben met 96-104 (55-50) tegen de Sloveense recordkampioenen Cedevita Olimpija Ljubljana in de Eurocup. Met een record van zes overwinningen en zeven nederlagen maakt de ploeg uit Ulm nog steeds een goede kans om de laatste 16 te bereiken.

In een aanvallende wedstrijd vonden eerst de gasten en daarna de ploeg uit Ulm hun ritme: de gastheren leidden na het eerste kwart met 34 tegen 28 en hadden toen al zes van hun zeven driehonkslagen gemaakt. Vooral Semaj Christon en Jaron Blossogame waren overtuigend. Blossomgame had 23 punten gescoord bij de rust, door elk van zijn tien worpen van het veld te raken.

Na de pauze verloren de Zwaben hun ritme: Ze scoorden slechts 15 punten in het derde kwart en stonden drie punten achter voor de laatste periode. De gasten breidden hun voorsprong uit door een goede balbeweging, maar de gastheren bleven binnen aanvalsafstand. In de slotfase zorgde een oud-speler van Ulm voor de beslissing in het voordeel van Ljubljana: Zoran Dragic sloeg binnen 43 seconden twee driepunters raak.

De ploeg uit Ulm moest het opnieuw stellen zonder drie vaste spelers: voormalig NBA-prof Cristiano Felicio, nationaal basketballer Karim Jallow en Christoph Philipps. Jaron Blossomgame (29 punten) en Semaj Christon (28 punten) vielen voor hen in.

Bayreuth kansloos in Warschau – Ludwigsburg zwak in worp

medi Bayreuth verloor woensdag ook zijn zesde wedstrijd in de Top 32 ronde van de FIBA Europa Cup en blijft zonder overwinning op de laatste plaats in zijn groep. De Opper-Franken verloren van Legia Warschau met een enorme 55:80.

In de Champions League was de MHP Riesen Ludwigsburg op Matchday 3 in de Top 16 ronde uiteindelijk zonder opdracht bij de Israëlische vertegenwoordiger Hapoel Holon na een gelijkopgaande eerste helft: 51:69 (21:22). De reeks successen van de Barockstädter is daarmee tot een einde gekomen na vijf overwinningen in de competitie. In de tweede wedstrijd van hun tussenronde groep heeft het team van Ludwigsburg voor de eerste keer verloren. Tyrus McGee, de nieuwkomer van Holon, sloeg alleen al in het derde kwart vier driepunters. Justin Simon leidde de laag scorende Zwaben (27 procent) met 17 punten.