vrijdag, april 19, 2024
HomeSerie AVlahovic doet het weer - en Milik viert een perfect debuut

Vlahovic doet het weer – en Milik viert een perfect debuut

Juventus straalt tegenwoordig niet meer van schoonheid, de Oude Dame heeft zich sinds het begin van de Serie A eerder opgesteld als een koelbloedige recordkampioen. Punten zijn belangrijker dan esprit en spektakel. Punten zijn belangrijker dan esprit en spektakel, en de 2-0 overwinning tegen La Spezia bevestigde dat nog maar eens.

Dominant in zekere zin was het optreden van Juventus thuis tegen outsiders Spezia Calcio zeker, maar alleen in de categorieën balbezit, spelcontrole, veldvoordelen. In het spel ontbrak het de Oude Dame echter nogal aan aanvalskracht, penetrerend vermogen en afwerkingsvermogen, net als onlangs (0-0 bij Sampdoria, 1-1 tegen Roma).
Uiteindelijk was het een standaard die voor de verdiende ruststand zorgde – en wat voor een standaard: de Turijnse spits Vlahovic greep de bal, zoals hij dagen eerder tegen de Giallorossi had gedaan, om de bal in de rechterbovenhoek van het net te tikken (9e minuut). De Bianconeri slaagden erin hun voorsprong te behouden, wat goed lukte tot het einde van de eerste 45 minuten. Hoewel de bezoekers uit La Spezia het van tijd tot tijd probeerden in de richting van het Juve-doel, waar Perin was gekomen voor de geblesseerde Szczesny (43e minuut), werd het nooit gevaarlijk.

Gatti en Bremer: niet te overwinnen

Na de hervatting werd al na een paar minuten een kopie van de eerste helft onthuld. Opnieuw deed Juventus alleen wat nodig was, met Kean (46e) en de inheemse Miretti (53e) die scoorden. Vanuit neutraal oogpunt was dit echter al met al een povere vertoning van voetbal, en de toevoegingen van de twee aanvallende nieuwkomers Kostic en di Maria hielpen daar niet bij.

Maar omdat de offensieve inspanningen van outsiders Spezia Calcio in feite onbestaande waren en de Turijnse verdediging nooit werd uitgedaagd, kon deze speelwijze de Bianconeri niet noodzakelijkerwijs worden verweten. Je kunt het slim en zelfverzekerd noemen, maar het was altijd succesvol.

De twee nieuwe centrum-backs Gatti (Frosinone) en Bremer (FC Torino), die vorig seizoen werd uitgeroepen tot de beste verdediger van Italië, konden het goed met elkaar vinden en lieten niets liggen. De twee lijken elkaar snel gevonden te hebben in de afwezigheid van de grootheden van vorig jaar, Chiellini (verhuisd naar Los Angeles), de Ligt (FC Bayern) en Bonucci (spierklachten).

Première voor Milik

Daarna volgde nog een doelpunt: na een voorzet van Miretti scoorde de van Marseille overgekomen joker Milik met een knappe afwerking uit de draai de uiteindelijke 2:0 (90,+2) – een geweldig debuut voor de aanvaller, die voor het eerst de Juve-kit droeg. Het was ook de zekerheid van de tweede overwinning in de vierde wedstrijd van het seizoen, wat betekent dat de nog ongeslagen Bianconeri (acht punten) een goede start hebben gemaakt en zich in de strijd aan de top mengen.